Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                      ΔΡΑΜΑ 21.5.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Πολιτεία το 1994 - με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια – καθιέρωσε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Σε όλη τη Χώρα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, στις οποίες και παραστάθηκαν μεταξύ άλλων και Βουλευτές, στελέχη και μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ και ανταποκριτές Εφημερίδων, την ώρα που τηρήθηκε στη Βουλή ενός λεπτού σιγή συνέπεσε να είναι εκτός της αίθουσας ορισμένοι Βουλευτές, καθώς και αρχηγοί κομμάτων. Το γεγονός θα περνούσε εντελώς απαρατήρητο, αν μεταξύ των απόντων δεν συνέβαινε να είναι και η κ. Ρεπούση.
Παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και η Δημοκρατική Αριστερά διευκρίνισαν ότι επρόκειτο για ατυχή σύμπτωση, ορισμένοι θεωρώντας ότι μπορούν να μονοπωλούν τον πατριωτισμό και το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού μας, ανέλαβαν εργολαβικά να επιτεθούν τόσο στην κ. Ρεπούση όσο και στη Δημοκρατική Αριστερά..
Παρόμοια δόξα εζήλωσε προφανώς και ο προσφάτως εκλεγείς στη Δράμα με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Σμολοκτός. Έτσι όχι μόνο με αφορμή αυτό το γεγονός, αλλά και στις έως σήμερα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εμφανίσεις και δηλώσεις του, καταφέρεται ανελλιπώς κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς από θέσεις  υποτίθεται «πατριωτικές, εθνικές, αντιμνημονιακές».
Κατανοούμε απολύτως ότι διάττοντες αστέρες και αλεξιπτωτιστές της πολιτικής ζωής έχουν ένδεια πολιτικών θέσεων, επιχειρημάτων και προγράμματος για τη Χώρα και τη Δράμα. Για να τα αποκτήσουν όμως όλα αυτά, καθώς και τη μόνιμη εμπιστοσύνη των πολιτών, θα πρέπει να εργαστούν σκληρά και σε βάθος χρόνου. Με δηλώσεις και ευφυολογήματα κατά πολιτικών τους αντιπάλων, με παλιές συνταγές και μεθόδους, δεν μπορούν να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους, να αποκτήσουν πολιτική υπόσταση και θετικό πρόσημο στην κοινωνία, όπως θα φανεί άλλωστε πολύ σύντομα.

                                                                                    Το Γραφείο Τύπου