Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία


ΘΕΜΑ :
Δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία


Εικόνα έχει η ΝΕΤ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με νέους ανέργους επιστήμονες.  Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η χώρα και οι πολίτες ζουν ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο.
Η φοροεπιδρομή στους μισθωτούς και τη μεσαία τάξη έφερε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, ενώ η φοροδιαφυγή θριαμβεύει.
Είναι ανάγκη να περάσουμε αμέσως στην πραγματικά προοδευτική διαρθρωτική αλλαγή, η οποία συμπυκνώνεται στη διεκδίκηση «λιγότεροι φόροι από τον καθένα, περισσότεροι φόροι από τους οικονομικά ισχυρούς».
Η αλλαγή πρέπει να αρχίσει από τώρα.
Είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής για τον έλεγχο των ιδιοκτητών πολυτελών σκαφών. Είναι εγκληματική η αδρανοποίηση της επιτροπής σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, καθώς και των άλλων μηχανισμών ελέγχου.
Πρέπει άμεσα να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο. Χωρίς αυτό ο πραγματικός πλούτος φοροδιαφεύγει και αυτή τη φοροδιαφυγή την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι οικονομικά αδύναμοι.
Η χώρα χρειάζεται νέου τύπου μηχανισμούς καταλογισμού και συλλογής των φόρων. Αυτοί οι μηχανισμοί να συγκροτηθούν από νέους ανέργους επιστήμονες οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές και να έχουν ως έργο τον καταλογισμό των φόρων.






25 /05 /2012