Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν το ΚΚΕ: του Χατζηγεωργίου Χρήστου



Όταν δεν καταθέτεις συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση με στόχους και χρονοδιαγράμματα είναι σαφές ότι δεν προτείνεις κυβερνητική λύση αλλά αποποιείσαι την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης και επιζητείς νέες εκλογές επειδή πιστεύεις ότι έχεις αποκτήσει μια δυναμική η οποία θα σε απογειώσει.
Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστω και να συμμετέχει σε διεργασίες που θα οδηγούσαν σε μια οικουμενική κυβέρνηση με κυρίαρχη την Αριστερά και με στόχο την απαγκίστρωση από το μνημόνιο αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία για την Αριστερά να επανακαθορίσει την πολιτική ατζέντα και να μετατοπίσει τις ασκούμενες πολιτικές σε μια προοδευτική κατεύθυνση υποχρεώνοντας και τους υπόλοιπους να μετατοπιστούν από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις τους σε πιο φιλολαϊκές και πυροδοτώντας ταυτόχρονα διεργασίες στα υπόλοιπα κόμματα που θα βοηθούσαν μελλοντικές συνεργασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το ΚΚΕ που αποκλείει κάθετα κάθε κυβέρνηση της Αριστεράς πλην της δικής του, έτσι και αυτός αποκλείει κάθετα οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας πλην της δικής του κυβέρνησης της Αριστεράς, την οποία όμως απέτυχε να δημιουργήσει.
Το ΚΚΕ λέει πέντε κόμματα δύο πολιτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τέσσερα κόμματα δύο πολιτικές. Λέει επίσης ή αυτοί ή εμείς υπονοώντας ότι αυτός εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Αδυνατεί να αξιοποιήσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός και ως άλλο ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται πλέον ως "ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες δημοκρατικές ή μάλλον αριστερές δυνάμεις". Στόχος του στις επικείμενες εκλογές να αλλάξει εκβιαστικά ο συσχετισμός των αριστερών δυνάμεων ( απορρόφηση μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και των μικρότερων αριστερών κομμάτων που δεν μπήκαν στη βουλή).
Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για μια κυβέρνηση που άμεσα θα καταργήσει τις πρόσφατες αντεργατικές ρυθμίσεις, που θα δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα άρει αδικίες και θα επιμερίσει δίκαια τα βάρη, που θα επιδιώξει αλλαγή χρονοδιαγραμμάτων και στόχων, που θα αναζητήσει ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο Μαρσαλ, που θα τσακίσει το πελατειακό κράτος, τον κομματισμό, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, που θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα και πολλά ακόμη ρεαλιστικά μέτρα συναντά την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός έχει όμως κρίση και μπορεί να εκτιμήσει ποιος τζογάρει και ποιος μιλά υπεύθυνα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουν και πάλι εκλογές. Επίσης δεν θέλουν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Επίσης θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδυναμίες.
Στρωθείτε  όλοι λοιπόν και συζητήστε σοβαρά τι μπορείτε να κάνετε για τη χώρα και όχι τι μπορείτε να κάνετε για το κόμμα. Η ανοχή του κόσμου τελειώνει και τα επικοινωνιακά παιχνίδια έχουν και τα όριά τους.