Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Φ. Κουβέλης: Απεύχομαι τη νέα προσφυγή στις κάλπες, δεν το αντέχει η χώρα


Φ. Κουβέλης: Απεύχομαι τη νέα προσφυγή στις κάλπες, δεν το αντέχει η χώρα

09/05/2012


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
Φ. Κουβέλης: Απεύχομαι τη νέα προσφυγή στις κάλπες, δεν το αντέχει η χώρα
«Μίλησα για μια κυβέρνηση που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και βεβαίως θα ενσωματώνει και το μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και εξήγησε το σκεπτικό του για τους εκλογικούς συσχετισμούς και συνεργασίες.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να γίνει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, ο κ. Κουβέλης απάντησε: "αναμφισβήτητα ναι, η δεδηλωμένη δεν είναι μία γενική και αφηρημένη έννοια, αντανακλά, αποτυπώνει την ελληνική κοινωνία. Και βεβαίως ένα κρίσιμο και βασικό στοιχείο είναι η προγραμματική συμφωνία. Εγώ είπα για την ανάγκη απαγκίστρωσης από το μνημόνιο και έχω διαφορετική θέση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι κρίσιμο στοιχείο. Καμία κυβέρνηση με τον οποιοδήποτε πρωθυπουργό δεν μπορεί να σταθεί εάν δεν εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη και πρωτίστως μία κοινή προγραμματική βάση».

Για το αν τελικά θα προκύψει κυβέρνηση από τις διερευνητικές εντολές και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε: «Aπεύχομαι τις νέες εκλογές γιατί ξέρω ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει σε αυτές τις επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν αντέχει να προσφύγει σε νέες εκλογές διότι αυτά είναι τα δεδομένα και όπως διαμορφώνονται, και βεβαίως ο καθένας θα έχει την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός κατανέμοντας την εκλογική δύναμη με τον τρόπο που την κατένειμε, κατέγραψε δύο πράγματα: το ένα είναι ότι θέλει αλλαγή πορείας, αλλαγή πολιτικής, καθώς αποδοκίμασε τη δανειακή σύμβαση συνολικότερα».

«Και το δεύτερο είναι ότι η διάταξη των πολιτικών συσχετισμών διαμορφώνει την υποχρέωση συνθέσεων. Αυτή η σύνθεση δεν είναι ορατή. Λυπάμαι αλλά δεν είναι ορατή, γι’ αυτό και χθες είπα στον κ. Τσίπρα, προχώρα».