Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Φ. Κουβέλης: «Η 6η Μαϊου πρέπει και μπορεί να γίνει αφετηρία για θετικές εξελίξεις»


Φ. Κουβέλης: «Η 6η Μαϊου πρέπει και μπορεί να γίνει αφετηρία για θετικές εξελίξεις»

03/05/2012


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
Φ. Κουβέλης: «Η 6η Μαϊου πρέπει και μπορεί να γίνει αφετηρία για θετικές εξελίξεις»
H ΔΗΜΑΡ θα βάλει όλες τις δυνάμεις της για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα και για να σηκωθεί ξανά η κοινωνία όρθια, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το βράδυ από το Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό και τους χαρακτήρισε "αρχιτέκτονες του χάους"

ΗΗ 6η Μαϊου -είπε χαρακτηριστικά- δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας, όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης επειδή είναι τα ίδια τρομοκρατημένα από τα χαμηλά ποσοστά τους. Δεν θα παρουμε μέρος σε τυχοδιωκτικά παιχνιδια που παίζουν με το συναισθημα του κόσμου της Αριστερας», τόνισε χαρακτηριστικά

"Αντίθετα -πρόσθεσε- μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για θετικές εξελίξεις στο πολιτικό μας σύστημα και ακριβώς στην επίτευξη αυτού του στόχου θα βάλει όλες της τις δυνάμεις η ΔΗΜΑΡ".
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρει μερος σε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει τηνν  ίδια πολιτική.

"Όταν ακούτε τους αρχιτέκτονες του χάους να σας λένε ότι «αρχίζουμε», ότι «μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», δικαιολογημένα μας ζώνουν και σας ζώνουν τα φίδια, γιατί ξέρουμε πώς άρχισαν, πόσο μπόρεσαν και τι κατάφεραν. Ανεργία στα ύψη, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ίδια ώρα η ακρίβεια, οι τιμές αμετάβλητες και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Γιατί τώρα να τα καταφέρουν καλύτερα;".

"Εμείς σας λέμε ότι μαζί θα σηκώσουμε την κοινωνία όρθια, θα κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης και σταδιακά θα απαγκιστρωθούμε από το μνημόνιο και στις δυσβάστακτες πολιτικές που συνεπάγεται και επισύρει" είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι μια ψήφος «απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας» και «του φόβου», ψήφος «πίστης στις δυνάμεις μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και «ψήφος αισιοδοξίας και υπευθυνότητας για την υπέρβαση της κρίσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης
Κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ», χαρακτηρίζοντας τους «αρχιτέκτονες του χάους», που τώρα «ζητούν συγχωροχάρτι» και «κινδυνολογούν» και συνέχισε:
«Ψηφίστε ελεύθερα με το μυαλό και την καρδιά σας, ψηφίστε με θυμό αλλά και με ψυχραιμία, όχι όμως από φόβο. Μην τους πιστέψετε».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ ενώ καταψήφισε τα μνημόνια, ταυτόχρονα προώθησε και υποστηρίζει «τις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως μνημονίου», αλλά σε προοδευτική και όχι σε συντηρητική κατεύθυνση, όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τα μνημόνια της ύφεσης και της εξουθένωσης των χαμηλών εισοδημάτων, τη δίκαιη φορολόγηση και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών, κ.α. Τόνισε ότι η αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη, ιδιαίτερα με την διαφαινόμενη επικράτηση του Φ. Ολάντ στη Γαλλία, ευνοεί τις εξελίξεις στη χώρα μας και για μια άλλη Ευρώπη, «παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Μέρκελ και των αγορών».