Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ σ. ΧΡΗΣΤΟΥ


ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ σ. ΧΡΗΣΤΟΥ
( Η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί πρωτίστως όσους δεν έχουν φωνή)

Πριν από  αρκετά χρόνια, όταν ακόμη ήμουν Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΝ, ο σ. Παντελής έθεσε ένα ζήτημα σχετικά με τους εργαζομένους σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Κατακεραυνώθηκε με τα γνωστά αριστερά επιχειρήματα. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Κυβέρνησης, η αντίθεση είναι μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, δεν θα στρέψουμε τη μία κοινωνική τάξη κατά της άλλης. Ο Παντελής ψέλλισε: « τελικά κι εμείς με τους βολεμένους ήμαστε  !!!).
Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να τολμήσει ένα τμήμα της Αριστεράς να αρθρώσει ένα διαφορετικό λόγο, να πει τα αυτονόητα: Ναι φταίει ο καπιταλισμός, αλλά όχι μόνο. Ναι πρέπει να κτυπηθεί το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος, αλλά δεν μπορεί να μείνουν στο απυρόβλητο οι συντεχνίες. Ναι θα πρέπει να διορθωθούν στρεβλώσεις και ακρότητες στο εργασιακό και συνδικαλιστικό πεδίο. Ναι θα πρέπει και μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών εργαζομένων να υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη.
Με το ξέσπασμα της κρίσης η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έκανε λόγο για δίκαιη λιτότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη κατανομή των βαρών, πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις.
Στην πολιτική υπάρχουν προτεραιότητες. Δεν μπορεί να γίνεται λόγος μόνο για εφοπλιστές, βιομήχανους, εκκλησία, φοροφυγάδες. Δεν μπορεί να ζητάμε αλληλεγγύη από τους εταίρους μας, όταν εμείς αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους μας, το ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες που δεν παίρνουν ούτε επίδομα ανεργίας. Η αριστερά πρωτίστως γι αυτούς οφείλει και πρέπει να αγωνίζεται.
Επί πολλά χρόνια ισχυριζόμουν πως η εκπροσώπηση της Δράμας μόνο από τα δύο τότε μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν είναι ότι καλύτερο. Ότι έρχεται η ώρα για Βουλευτή της Αριστεράς. Ακόμη και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές αρθρογραφούσα για ένα Βουλευτή της Αριστεράς που θα κάνει τη διαφορά. Που δεν θα είναι «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», θα απουσιάζει ενδεχομένως από πολλούς γάμους και πανηγύρια, αλλά θα είναι κοντά στα ουσιαστικά προβλήματα του κόσμου.
Ο σ. Χρήστος Καραγιαννίδης είναι ένας νέος άνθρωπος, που εκλέχτηκε Βουλευτής της Αριστεράς. Η έως σήμερα στάση και δράση του αποδεικνύει πως δεν έχει καμία σχέση με τους πολιτικάντηδες που γνώρισε επί χρόνια ο τόπος, ούτε άλλωστε θα μπορούσε να έχει λόγω ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής προέλευσης και στάσης ζωής.
Ομολογώ όμως ότι ακόμη και εγώ που τον γνωρίζω αρκετά καλά, ξαφνιάστηκα διαβάζοντας το δελτίο τύπου που εξέδωσε για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κατά την άποψή του κατασυκοφαντούνται από τα κυβερνητικά κόμματα και τα ΜΜΕ, ενώ οι μισθοί τους έχουν μειωθεί κατά 63%. Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αν έχουν μειωθεί και πόσο οι μισθοί τους. Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουν στις σημερινές τραγικές συνθήκες να διατηρούν προκλητικά προνόμια εκβιάζοντας το Κοινοβούλιο και τον Ελληνικό Λαό για την εσαεί διατήρησή τους.
Είναι προφανές ότι καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, επιστημόνων, εμπόρων δεν έπαιρνε και δεν παίρνει ακόμη και σήμερα εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως οι υπάλληλοι της Βουλής, γεγονός που έχει αναδείξει και η εφημερίδα Αυγή, που στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο ιδεοληψίες του παρελθόντος μπορούν ναι δικαιολογήσουν τη στήριξη που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σ. Χρήστος παρέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, αρνούμενοι να αντιληφθούν τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση.
Με τέτοιες όμως συμπεριφορές δικαιολογείται κάθε απολυμένος, κάθε άνεργος, κάθε απόκληρος της ζωής, αλλά και κάθε επιστήμονας, επαγγελματίας και έμπορος που μετά βίας πλέον επιβιώνει να αναφωνήσει: «και εσείς με τους βολεμένους είστε δηλαδή !!!»

                                                            Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                        Δικηγόρος – Γραμματέας ΝΕ Δράμας ΔΗΜΑΡ