Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Για τη βομβιστική επίθεση σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Δεν ξέρω πόσα κόμματα εξέδωσαν ανακοίνωση που να καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση σε γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά αν δεν το κάνανε νομίζω πως είναι απαράδεκτο.
Την βία την καταδικάζεις από όπου κι αν προέρχεται και δεν χαίρεσαι όταν αυτή πλήττει τους πολιτικούς σου αντιπάλους και αγανακτείς όταν ο ίδιος γίνεσαι θύμα.
Είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί τη βία και την καλύπτει πολιτικά όμως η απάντηση σε αυτή την πρόκληση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, νομική, δικαστική μέσα από τα όργανα και τους θεσμούς της πολιτείας. Κανείς δεν δικαιούται να περάσει στην αυτοδικία, να οδηγήσει την κοινωνία σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο όπου οι μεν θα δέρνουν τους δε και το αντίθετο.
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και την ακροδεξιά θα είναι συνεχής αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα με αυτούς. Η δημοκρατία έχει το ηθικό πλεονέκτημα, είναι ανεκτική, αφήνει να ανθίσουν όλα τα άνθη αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, των μειονοτήτων και των μεταναστών.
Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον που πιστεύει ότι ο Χίτλερ ήταν ο μεγαλύτερος πολιτικός που πέρασε ποτέ όμως μπορείς να καταδικάσεις όποιον προσπαθήσει να εφαρμόσει ρατσιστικές και ναζιστικές πρακτικές.
Από την άλλη όμως όπως και στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον που επιθυμεί την επανάσταση του λαού ή θεωρεί τον Στάλιν τον μεγαλύτερο πολιτικό, μπορείς όμως να καταδικάσεις όποιον προς το όνομα αυτής της επανάστασης παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους δολοφονώντας ή βάζοντας βόμβες.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ από όπου κι αν προέρχεται, είτε από την εξουσία και τις κατασταλτικές της δυνάμεις είτε από εξτρεμιστικές ομάδες δεξιές, αριστερές, αναρχικές ή όπως αλλιώς θέλουν να παρουσιάζονται.