Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

δημοσκόπηση της Rass


Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
prothesi_rass.jpg
Σχεδόν ισοδύναμη εμφανίζεται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο «ΤτΚ». Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου έχει περιοριστεί στο 0,7% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (1,1% είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου), ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τη διαφορά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις 20,8 μονάδες (από 15,9 που ήταν πριν από δύο μήνες).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8% ενώ πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,1% και ακολουθούν κατά σειρά, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,0%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%. Τέλος, «Οικολόγοι Πράσινοι» και «Δημιουργία Ξανά» συγκεντρώνουν ποσοστά, 1,4% και 1,2% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ανάμεσα στους Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 49,6% έναντι 28,8% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ 20,6% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».




Στην ίδια έρευνα, αποτυπώνεται και η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην τρικομματική κυβέρνηση καθώς στο ερώτημα : «Στην παρούσα φάση, ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των ερωτηθέντων απαντάει «τη σημερινή κυβέρνηση, το 43,7% «κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ» και το 28,4% «καμία».



Ενώ στο ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύετε ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει», το 73,8% δεν τον θεωρεί έτοιμο απαντώντας «Όχι, μάλλον όχι» και το 24,7% «Ναι, μάλλον ναι». Ενώ, και το 41,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το ίδιο, ότι δηλαδή δεν έτοιμο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει την εξουσία.





ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ