Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία


Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου στην Επίκαιρη Επερώτηση για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Δεν ζητάμε συμψηφισμό των γερμανικών οφειλών με όσα σήμερα δανείζεται η Ελλάδα. Ζητάμε να αποκατασταθεί το δίκαιο και να αποζημιωθεί και η Ελλάδα από την Γερμανία όπως και οι υπόλοιπες χώρες, αφού είναι η μόνη χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί μέχρι στιγμής.

Γίνεται σήμερα μια συστηματική εθνική προσπάθεια από την Κυβέρνηση για να διεκδικηθούν αυτά που οφείλονται στη χώρα με κάθε νόμιμο και δίκαιο τρόπο. Όλες οι πτέρυγες του Συνταγματικού Τόξου συμφωνούμε ότι είναι εθνικό ζήτημα και όλοι μαζί πρέπει να καταλήξουμε στην πιο σωστή μεθοδολογία, διπλωματική, πολιτική και νομική, ώστε να αποδοθούν τα νόμιμα στην Ελλάδα. Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει την οικονομία, αθετώντας τις υποχρεώσεις έναντι ενός λαού και οι Γερμανοί που το διακηρύττουν πρώτοι οφείλουν να το κάνουν και πράξη».