Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

STOP ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΡΑ !!!
(ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της ΔΗΜΑΡ Δράμας για κοινή δράση)

«Ο φασισμός δεν έρχεται απ΄το μέλλον, καινούργιο τάχα κάτι να  μας φέρει,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω και την περίσσια νιότη μας την ξέρει,
μα πάλι θε να απλώσει σα χολέρα, παντώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα, αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου»
                                                                                    (Βόλφ Μπίρμαν)

Στη δεκαετία του 30 η ανθρωπότητα δεν ήξερε. Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε, ότι ήμασταν ανυποψίαστοι.
Ακούστηκαν πολλές προειδοποιητικές φωνές. Πολλές τροχιοδεικτικές βολές μας καλούσαν σε εγρήγορση.
Ναι υπήρχαν εδώ και καιρό πολλά εγκλήματα που δεν μας ακούμπησαν, που «δεν μας αφορούσαν» (;;;)
Ναι θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση, για το πως φτάσαμε ως εδώ, ποιες ήταν οι αιτίες και ποιες οι αφορμές. Ναι ήταν λάθος που ως κοινωνία συμφιλιωθήκαμε και αποδεχθήκαμε τη βία κατά την μεταπολίτευση  Ναι δεν αρκεί να προσδιορίσουμε τα αίτια, αλλά θα πρέπει και να τα εξαλείψουμε, αν θέλουμε να ξεριζώσουμε τον ιό που θέριεψε και απροκάλυπτα πλέον δείχνει τα δόντια του. Σε κάποια θα συμφωνήσουμε και σε πολλά θα διαφωνήσουμε. Για όλα αυτά έχουμε καιρό.
Σήμερα όμως δεν είναι του παρόντος.
Σήμερα οφείλουμε όλοι Πολίτες, Κοινωνία  κόμματα και Πολιτεία να ανασκουμπωθούμε και να δράσουμε αποφασιστικά.
 Να απομονώσουμε Κοινωνικά, Πολιτικά και κυρίως Ηθικά το φαινόμενο μιας εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης που από δικά μας λάθη και παραλείψεις κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια και την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων και να  δρα ούτε λίγο ούτε πολύ ανεξέλεγκτα.
Σήμερα πλέον αποκαλύφθηκε και στους πλέον αδαείς και ανυποψίαστους το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Ποιος μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνας, Χριστιανός, Άνθρωπος και να δικαιολογεί τέτοια εγκλήματα και συμπεριφορές, να συμπαθεί και να στηρίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο ένα τέτοιο νεοναζιστικό κόμμα;
Ας αφήσουμε τα λόγια και ας προχωρήσουμε σε πράξεις.
Η οργή και η αγανάκτηση, πρέπει να μετουσιωθούν σε πολιτικές πράξεις, όπως είπε και ο Μανώλης Γλέζος. Όχι σε ακρότητες, βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς που ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής και λειτουργούν προβοκατόρικα. Τώρα είναι η ώρα να ζητήσουμε επιτέλους:
Μηδενική ανοχή σε παρόμοιες συμπεριφορές. Θέσπιση αντιρατσιστικού νόμου. Εφαρμογή του ισχύοντος νομικού οπλοστασίου περί σύστασης συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, εντοπισμός και παραδειγματική τιμωρία κάθε ενόχου, εκδημοκρατισμός σωμάτων ασφαλείας.
Ο θάνατος του Παύλου λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ. Απέδειξε ότι η Κοινωνία διαθέτει ακόμη ισχυρά δημοκρατικά ανακλαστικά. Τρόμαξαν οι  Έλληνες, αλλά δεν φοβήθηκαν. Δεν κρύφτηκαν. Γνωρίζουν ότι αν κρυφτούν και δεν μιλήσουν, αν δεν αντιδράσουν έστω και τώρα, θα έχουν παραδοθεί αμαχητί στο Τέρας, στο Λύκο, στο Φασισμό. . Καθημερινά εκατομμύρια Έλληνες στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, στο δρόμο, στα καφενεία, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και τη θέλησή τους, να μπει φραγμός στο φασισμό, να σταματήσουμε το τέρας, που μπήκε στη ζωή  μας  απρόσκλητο αλλά με τη δική μας ανοχή.
Όπως έχει γράψει και ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης:
«Δεν κατοικεί μέσα σου ο Λύκος, δίπλα μένει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ξέρεις τι είναι ο λύκος. Ξέρεις και λες ότι δεν σε νοιάζει. Λοιπόν μη στενοχωριέσαι. Εσένα δεν θα σε φάει ο Λύκος – ούτε καν τελευταίο. Εσένα ο λύκος σε χρειάζεται για να φάει εμένα. Απέναντί μου όμως λες ότι δεν έχεις καμία υποχρέωση κι ευθύνη. Ας πάω να κόψω το λαιμό μου. Και αν τα βάζω με τους λύκους κακό του κεφαλιού μου. Κι αν έχυσα το αίμα μου για να μη σου φάει ο λύκος το παιδί, ας μη το έχυνα. Διότι φίλε μου, εσένα μπορεί να μη σε φάει ο λύκος, αλλά το παιδί σου θα το φάει! Εσένα δεν θα σε φάει – σου έφαγε την ψυχή. Το παιδί σου όμως είναι εκλεκτός μεζές και ο λύκος θα το φάει. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι δεν το ξέρεις – Εσύ του το σερβίρεις…..»
Η Ν.Ε. Δράμας απευθύνει ανοικτή δημόσια προτροπή προς τις Αρχές, Φορείς και εκπροσώπους των κομμάτων της πόλης μας για συνεργασία και κοινές δράσεις, που θα ευαισθητοποιήσουν παραπέρα τους Πολίτες, θα ζητήσουν από την Πολιτεία άμεσα μέτρα και θα θέσουν φραγμό στο φασισμό.

                                                Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ