Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
      Ν.Ε.  ΔΡΑΜΑΣ                                            ΔΡΑΜΑ 06/10/2011
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Στο  πλαίσιο της ασκούμενης Κυβερνητικής Πολιτικής για συγχωνεύσεις – καταργήσεις φορέων και δημοσίων υπηρεσιών ο ήδη υποβαθμισμένος Νομός Δράμας έχει ήδη πληρώσει «βαρύ φόρο αίματος». Μετά από μια σειρά αποφάσεων (αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Οινολογίας, κατάργηση δρομολογίων ΟΣΕ, επικείμενη κατάργηση Στρατολογικού Γραφείου Δράμας, παύση λειτουργίας στρατοπέδου, υποβάθμιση Γ. Ν. Νοσοκομείου, συγχωνεύσεις σχολείων κλπ), που επέφεραν βαρύ πλήγμα στην κοινωνία και οικονομία της Δράμας, φημολογείται ότι επίκειται και το κλείσιμο του Τελωνείου Δράμας. 
Αν όμως κάποιες από τις έως σήμερα παρεμβάσεις είχαν κάποιο δικαιολογητικό λόγο από τεχνοκρατική ή οικονομική άποψη, η επικείμενη κατάργηση του Τελωνείου αναμφισβήτητα βρίσκεται έξω από κάθε λογική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.
Στο όνομα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών, του εξορθολογισμού των δαπανών και της εξοικονόμησης πόρων δεν είναι δυνατόν να πλήττεται βαρύτατα η οικονομία και η σημαντικότατη εξαγωγική δραστηριότητα της Δράμας και κατ΄ επέκταση της Χώρας, όπως εμπεριστατωμένα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Δράμας.
Είναι προφανές ότι τυχόν κατάργηση του Τελωνείου Δράμας και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε άλλη περιοχή θα συνιστούσε βαρύ πλήγμα για το Νομό, τις Δραμινές επιχειρήσεις και την εν γένει εξαγωγική δραστηριότητα.
Σήμερα απαιτείται πλέον συστράτευση τοπικών αρχών, φορέων και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για να αποτραπούν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις για τη Δράμα και όχι προσωπικές στρατηγικές και ανέξοδες αντιστασιακές κορώνες από διάφορους «Δραμάρχες» που δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα.
Η Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ Δράμας θεωρεί πως θα πρέπει να καταστρωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το Νομό Δράμας με σαφείς στόχους, διεκδικήσεις  και προτεραιότητες και προς το σκοπό αυτό ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με Αρχές και Φορείς του Νομού Δράμας. 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: