Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τη Σύνοδο Κορυφής

Με διαφαινόμενη την απόφαση για μεγάλο ποσοστιαίο  «κούρεμα» του ελληνικού χρέους,  η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη ρευστότητα  του τραπεζικού συστήματος, της οικονομίας, τις καταθέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά  και την εξυπηρέτηση του χρέους που δεν θα έχει διαγραφεί.
Περισσότερα...

Συνάντηση Δημοκρατικής Αριστεράς και «Ελεύθερων Πολιτών»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης και τα μέλη της Ε.Ε. Γιάννης Κακουλίδης και Γιάννης Πανούσης συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των «Ελεύθερων Πολιτών» αποτελούμενη από το βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και πρώην βουλευτή,  Νίκο Γαλανό και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Μάκη Γιομπαζολιά.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη Σύνοδο Κορυφής και το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Η ευρωζώνη οδηγείται στα όριά της από την έλλειψη οράματος και πολιτικών επιλογών των ηγέτιδων δυνάμεων για την οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση της ΕΕ.
Η ελληνική  κυβέρνηση, πέραν της ανάγκης για επαναφορά του αιτήματος για το ευρωομόλογο και την ίδρυση μηχανισμού κοινής διαχείρισης μέρους του χρέους των χωρών μελών με την ευθύνη της ΕΚΤ, οφείλει  να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές διαπραγματευτικές πιέσεις και να μην υποκύψει στις αξιώσεις της Γερμανικής πλευράς για  κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξης του 50-60%. Όσο και αν ακούγεται ελκυστική η ιδέα της περικοπής μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι κίνδυνοι  αν η περικοπή αυτή δεν συνοδεύεται  από ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις καταθέσεις και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: