Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - Ν.Ε.  ΔΡΑΜΑΣ                
        ΔΡΑΜΑ 20/10/2011
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων
                                                            ή
Η εξυπηρέτηση των ημετέρων από την κυβέρνηση βασιλεύει ακόμα και σε αυτή την ύστατη στιγμή

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, η αγορά πνέει τα λοίσθια και περικόπτονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις, ορισμένοι αμετανόητοι στην Κυβέρνηση και στη Βουλή επιμένουν σε σκανδαλώδεις ρυθμίσεις προς τους βουλευτές και τους συνεργάτες τους, που εξοργίζουν δίκαια την κοινωνία.
Διότι τι άλλο, αν όχι σκανδαλώδης ρύθμιση, μπορεί να είναι η διάταξη που περικόπτει από το σύνολο των εργαζομένων τις υπερωρίες, με εξαίρεση μόνο τους συνεργάτες των βουλευτών.
Στον αντίποδα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με την από 28.09.2011 επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής παραιτήθηκαν από την αποζημίωσή τους για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε πρόσφατες τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ δήλωσε ότι : «Χρειάζεται μια γενικότερη επανεξέταση του όλου θέματος της βουλευτικής λειτουργίας. Πρέπει να διακοπεί η αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές.  Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της δραστικής μείωσης της τακτικής βουλευτικής αποζημίωσης και ταυτόχρονα ο ανακαθορισμός της βουλευτικής σύνταξης. Να υπάρξει δηλαδή μια περαιτέρω μείωση και να σταματήσει η δεύτερη σύνταξη για το βουλευτή. Η πρώτη είναι αυτή από τον επαγγελματικό και ασφαλιστικό του φορέα και η δεύτερη αυτή της βουλευτικής του ιδιότητας. Η βουλευτική αποζημίωση πρέπει να προσδιοριστεί σε ένα επίπεδο που θα επιτρέπει στον βουλευτή να ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά να συνυπολογίζουμε κάθε φορά ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση. Επιπλέον πρέπει να υπάρξει η δραστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Είναι αδιανόητο να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ τα κόμματα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στη διαχείρισή τους και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και κόμμα που δεν θέλει την έρευνα και την αξιολόγηση των οικονομικών του, όταν μάλιστα τα χρήματα προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση».
Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ αξιώνει να αποσυρθεί άμεσα η εν λόγω διάταξη.
Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: