Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ ακραίες λαϊκιστικές φωνές...

ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ ακραίες λαϊκιστικές φωνές...
Σαν χθες θυμάμαι όντας ανένταχτος της αριστεράς να παρακινώ κι εγώ και η γυναίκα μου τον αδερφό μου που ήταν γραμματέας του ΣΥΝ στη Δράμα να ψηφίσει στο συνέδριο Τσίπρα και όχι Κουβέλη.
Η απάντησή του ήταν "'οχι, θα ψηφίσω τον Κουβέλη γιατί δεν με ενδιαφέρει η παροδική δημοσκοπική άνοδος του Συνασπισμού αλλά η κατεύθυνσή του το επόμενο διάστημα".
Δυστυχώς για μένα επαληθεύτηκε αφού ο Τσίπρας παρόλο που τελικά επιλέχθηκε ως φρέσκο πρόσωπο επαναλάμβανε τον ξύλινο λόγο της Αριστεράς για μεγάλο διάστημα και πρόσφατα αναδείχτηκε στον πλέον λαϊκιστή ηγέτη μετά τον Καρατζαφέρη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν ισχύει μόνο ο κανόνας του ΚΚΕ νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και ανυπακοή αλλά νόμος είναι το δίκιο οποιουδήποτε αγανακτισμένου (εφοριακού, παπά, δεητζή, ταξιτζή,συνταξιούχου ναυτικού,......). Άσχετα από την κατάσταση της χώρας ο Τσίπρας επενδύει στο ταξικό μίσος, στην γενική αίσθηση αδικίας και παροτρύνει όλους τους Έλληνες σε ανυπακοή οποιουδήποτε νόμου δεν τον συμφέρει. Έτσι φτάσαμε από το δεν πληρώνω τα διόδια, στο δεν κόβω απόδειξη, δεν πληρώνω την εισφορά, δεν πληρώνω τους φόρους, δεν, δεν ......
Καλλιεργεί μια συμπεριφορά κακομαθημένων πολιτών που άσχετα από το εισόδημά τους και την φοροδοτική τους ικανότητα να έχουν το ηθικό δικαίωμα να αρνούνται να συμβάλλουν στην σωτηρία  της χώρας προβάλλοντας ιδεολογικοπολιτικές αντιρρήσεις σαν να πρόκειται για αντιρρησίες συνείδησης.Εκπαιδεύει λοιπόν έχοντες και κατέχοντες να κρύβονται πίσω από το φτωχό λαό και να μην πληρώνουν προτάσσοντας αντισυνταγματικότητες κλπ.
Πρόσφατα συνομιλώντας με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας μου είπε πως ( ναι , συμφωνώ ότι κάποιοι από τους έχοντες θα ξεφύγουν αλλά προέχει να μην πληρώσει ο λαός) και γιατί λοιπόν δεν δέχεστε να πληρώσει η μεγάλη ιδιωτική περιουσία αλλά αρνείστε συνολικά τη ρύθμιση;
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ας εξετάσουμε το ενδεχόμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση. Τι θα μαζέψει από φόρους με την παιδεία που καλλιέργησε στους ψηφοφόρους του ; Η απάντηση είναι τίποτα. Τους έχει μάθει να αντιδρόύν σε οποιοδήποτε μέτρο βοηθά στο συμμάζεμα του κράτους ενώ οι ψηφοφόροι του θα ζητούν χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο αφού υπάρχουν τεράστια κενά σε διάφορους τομεις.
Όχι λοιπόν στην αξιολόγηση, όχι στις μετατάξεις, όχι στα διόδια, όχι στην  εισφορά, όχι..γενικό όχι σε όλα γιατί έτσι τους έχουμε όλους μαζί μας και έτσι θα πάρουμε περισσότερους ψήφους..
Ακόμη και συνθήματα που το πιο σοβαρό ΚΚΕ τα καταδικάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενστερνίζεται και τα φωνάζει δυνατά στις διαδηλώσεις όπως "η χούντα δεν τελείωσε το 73" και άλλα όπως στήσιμο κρεματορίων στις πλατείες,αναφορές σε δοσίλογους...Επενδύει σε κλειστά σχολεία , λιμάνια , αεροδρόμια, εφορίες, υπηρεσίες. Την ώρα που σαν χώρα καλόύμαστε να να ανατρέψουμε την άσχημη εικόνα μας και τις αρνητικές μας επιδόσεις αυτοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην λειτουργεί τίποτα. Μέχρι και με την ηγεσία της εκκλησίας βρήκε κοινά σημεία ο Τσίπρας σε κοινές δηλώσεις με τον αρχιεπίσκοπο αποκρύπτοντας το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται από τον Βενιζέλο που εξαιρεί την εκκλησία από κάθε νέο μέτρο.
Κι αν ο κόσμος λόγω της οργής του δικαιούται ως ένα βαθμό να τα λέει ,ένα σοβαρό κόμμα της αριστεράς δεν θα μπορούσε να τα εκστομίζει παρά να εξηγεί στον κόσμο ότι δεν μπαίνει θέμα πατριωτισμού παρά πολιτικής κατεύθυνσης και ανατροπών.
 Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες του κόσμου για μια άλλη αριστερά από αυτήν του ΚΚΕ και προβάλλει μια χειρότερη αριστερά που σέρνεται από τον κόσμο και τα χειρότερα ένστικτά του σε μια λαϊκιστική αριστερά, σε μια αριστερίστικη λογική που δικαιολογεί και τη βία και την τηλεοπτική ατάκα και την ανεύθυνη άρνηση των πάντων αρκεί να επιφέρει δημοσκοπικές ανόδους.
Η οργή του λαού είναι λογικό στην αρχή να ενισχύει ακραίες πολιτικές συμπεριφορές αλλά στην πορεία θα αντιληφθεί τις λαϊκιστικές τους καταβολές και θα τους απομονώσει αργά ή γρήγορα.

Χρήστος Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: