Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

δελτία τύπου


Τομέας Τηλεπληροφορικής: H Ελλάδα χάνει έδαφος στην παγκόσμια κλίμακα ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας Πληροφορικής.

Ωστόσο, στην κατηγορία του Ανθρώπινου Δυναμικού, η χώρα κατατάσσεται στην 16η θέση της πρώτης 20άδας.
Πολλές φορές η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει τονίσε ότιι, ανάπτυξη της οικονομίας, αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημοκρατικό και δημιουργικό κράτος με πυρήνα του το κοινωνικό κράτος, σύλληψη της φορολογητέας ύλης, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες της κοινωνίας των πολιτών, θέσεις εργασίας, δεν θα υπάρξουν όσο η κυβέρνηση δεν αρθρώνει ένα σχέδιο ανάπτυξης του τομέα της τηλεπληροφορικής στο κράτος και την οικονομία της χώρας μας. Αντιθέτως κινδυνεύουμε να χάσουμε και το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό του τομέα, που με μεγάλο κόστος και προσπάθεια εκπαιδεύσαμε και αποκτήσαμε.
Επιτείνουν την ανησυχία τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης του Economist Intelligence Unit, για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας τηλεπληροφορικής καθώς στην παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα κατέβηκε τέσσερις θέσεις φτάνοντας στην 36η, αφού σημείωσε πτωχή πρόοδο σε τρεις κατηγορίες: τη στήριξη του τομέα πληροφορικής, την έρευνα και ανάπτυξη και την υποδομή του κλάδου πληροφορικής
Περισσότερα...

Δήλωση Δ. Χαζησωκράτη για τις δηλώσεις Βενιζέλου και την οικονομική πολιτική

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της ΔΗΜOKΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  για την Οικονομική πολιτική, σχετικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου και την οικονομική πολιτική , έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η εφαρμογή του προϋπολογισμού δεν μπορεί να φορτώνεται αποκλειστικά στους διωκόμενους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, ούτε να επαφίεται στην φιλοτιμία και τον πατριωτισμό των δοκιμαζόμενων πολιτών,  η δε  ανάσχεση της ύφεσης δεν μπορεί να εξορκίζεται αλλά να απαιτεί αναπτυξιακές επιλογές και πρωτοβουλίες» .

Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τη συμφωνία της ΕΡΤ με την TEAM για τα δικαιώματα του Champions League

champions-leagueΤο θέμα της συμφωνίας της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Champions League φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Επικρατείας. Το κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν ο Νίκος Τσούκαλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Θανάσης Λεβέντης, έχει ως εξής:
Περισσότερα...

Καταλήψεις στα σχολεία : Ανακοίνωση της Νεολαίας Δημοκρατικής Αριστεράς

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε για το «νέο σχολείο» με τις συνηθισμένες  ελλείψεις σε προσωπικό  και μία  έλλειψη – έκπληξη :  Το «νέο σχολείο» ξεκίνησε χωρίς  βιβλία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.
Κατανοούμε τις αντιδράσεις της μαθητικής κοινότητας, όμως ως νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστηρίζουμε σταθερά την ανάγκη για ανοικτά σχολεία. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται μέσα στις αίθουσες, σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και παλεύοντας με όσα μέσα υπάρχουν για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
2/10/11  -  Νέες και Νέοι Δημοκρατικής Αριστεράς

Δήλωση του γραμματέα της Οργάνωσης Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θέμη Δημητρακόπουλου, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα

deerΣε εποχές όπου διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση της κοινωνίας και το επίπεδο ζωής και εργασίας όλων μας υποβαθμίζεται εξουθενωτικά, ακούγεται ίσως υπερβολικό και εξεζητημένο να υπερασπίζεται κανείς τα δικαιώματα στην επιβίωση και την ευζωία και των υπόλοιπων πλασμάτων του πλανήτη μας. Κι όμως… Η στάση μας απέναντι στα υπόλοιπα ζώα βρίσκεται, με κάποια έννοια, στην καρδιά της σημερινής πλανητικής οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.
Περισσότερα...

Τρίτη δύναμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και στην ΚΕΔΕ με 22 ψήφους και 2 έδρες

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(πρώην ΚΕΔΚΕ), όπου συμμετείχαν συνολικά πέντε αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί και μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

Σε σύνολο 500 εγγεγραμμένων ψήφισαν 487 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 485 και 2 άκυρα.

Έλαβαν:
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: