Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για την αποψινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις

E-mail Εκτύπωση PDF
Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο και αν ματώσει-και έχει ματώσει- ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται κατά συνέπεια μια ευρωπαϊκού χαρακτήρα λύση. Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Τούτη την ώρα δοκιμάζεται η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, δοκιμάζεται από τους χειρισμούς της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σαρκοζί.
Υπάρχει ανάγκη η ρύθμιση να είναι προς την κατεύθυνση εκείνη που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Όσο ελκυστικό και αν ακούγεται το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, εάν δεν συνοδεύεται από ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, που δεν θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος και κατά συνέπεια της ελληνικής αγοράς, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών, τότε το κούρεμα θα είναι η χειρότερη εκδοχή που μπορεί να υπάρξει.
Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει συστηματικά για αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες συντελούνται τούτη την ώρα στην Ε.Ε., να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: