Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δελτία Τύπου


ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου


Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Η συμπαράστασή μας στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.
Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ.
Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής.
Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη. Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για όλες τις υποθέσεις  του κοινού ποινικού δικαίου που σχετίζονται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ας αναλογιστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιους έστειλαν στο κοινοβούλιο.
Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα μετέχουν σε συζητήσεις που παίρνουν μέρος στελέχη της Χρυσής Αυγής.

ΘΕΜΑ :
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. με αφορμή τη δολοφονία αλλοδαπού στην Παιανία


Η δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών από την αύξηση της εγκληματικότητας και την αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών να την αντιμετωπίσουν, σε καμία περίπτωση δε μπορεί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την αυτοδικία και την ένοπλη προστασία στο όνομα της «νόμιμης άμυνας».
Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, κάνοντας τους πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια.
Τα φαινόμενα παραβατικότητας από την αυξημένη και ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στη χώρα μας απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις που φυσικά δεν μπορεί να είναι ούτε η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ούτε η γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας.




Δηλώσεις Κουβέλη


Για τη Χρυσή Αυγή

Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για το συγκεκριμένο περιστατικό της επίθεσης εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Το φίδι δεν εκκολάπτεται, το φίδι έχει πια βγει από το αυγό.
Η ίδια η κοινωνία οφείλει να απομονώσει αυτήν την ιδεολογία, η οποία μετατρέπεται και σε εγκληματική πράξη. Οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν ένα τείχος απέναντι σε αυτούς που προσβάλουν τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία αυτού του τόπου.
Και υπάρχει και ένα ζήτημα, κατά πόσο η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της παραδοχής και της ανοχής του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας του τόπου.

Για τον ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα για την φαρμακευτική τους περίθαλψη. Δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ. Εκείνο που χρειάζεται είναι η άμεση παρέμβαση προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο ζωής χιλιάδες ασφαλισμένους. Προτεραιότητα είναι η ανεμπόδιστη, η απόλυτη παροχή φαρμακευτικών υπηρεσιών στους έλληνες και τις ελληνίδες.

ΘΕΜΑ :
Ευχετήριο μήνυμα της ΔΗΜΑΡ προς την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου



Ο Τομέας Αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ απέστειλε προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το ακόλουθο μήνυμα:

Η Δημοκρατική Αριστερά και ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης εύχονται στην Εθνική ομάδα καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Κάθε επιτυχία.