Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αυτή τη φορά, Δημοκρατική Αριστερά: του Χρήστου Χατζηγεωργίου

Η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη μια νίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί πως πρέπει να παραμείνουμε στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη και να επαναδιαπραγματευτούμε τους επαχθείς όρους του μνημονίου προτάσσοντας ισοδύναμα μέτρα.
Αυτή ήταν εξ αρχής η θέση της ΔΗΜΑΡ και τώρα οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις (Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ)  επανακαθορίζουν τις αρχικές τους θέσεις και με διαφορετικές αποχρώσεις λένε περίπου όλες αυτά που έλεγε η ΔΗΜΑΡ από την αρχή της κρίσης.
Η ΔΗΜΑΡ έχει όμως και μια δεύτερη νίκη. Αναγνωρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ως ο πιθανότερος εκλογικός τους σύμμαχος καθώς σε όλη τη διάρκεια της κρίσης εκφράζει την υπεύθυνη, ρεαλιστική και χρήσιμη φωνή με ένα λόγο ορθολογικό, δίχως εξάρσεις, οξύτητα και διχαστική λογική. Μια φωνή που καταδικάζει κάθε μορφή βίας, που υπερασπίζεται τον πολιτικό πολιτισμό και αναζητά λύσεις, κάθαρση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, δίχτυ προστασίας των αδυνάτων, αναπτυξιακή προοπτική, σεβασμό στο περιβάλλον.
Η ΔΗΜΑΡ όμως είναι η πρώτη που δεν κατέθεσε απλώς ένα πρόγραμμα αλλά κατέθεσε και μια αναλυτική προγραμματική συμφωνία για μια προοδευτική διακυβέρνηση προεκλογικά και όχι μετεκλογικά.
Η ΔΗΜΑΡ έχει την ξεκάθαρη θέση ότι θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης με γραπτές δεσμεύσεις και φερέγγυα πρόσωπα, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας χωρίς να αποκλείει εκ των προτέρων καμία πολιτική δύναμη αρκεί να συμφωνεί με την παραμονή μας στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.
Τέλος η ΔΗΜΑΡ πλησιάζοντας προς τις εκλογές φαίνεται να έχει πιάσει το σφυγμό των πολιτών και δηλώνει πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί όποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός της επόμενης ημέρας θα πρέπει να ενισχύσουν την αποστολή του και να πάνε όλοι μαζί στις 28 Ιουνίου να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι αυτή τη φορά οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν ούτε υπό το καθεστώς της οργής ούτε υπό το καθεστώς του φόβου.

Τα σημάδια μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο φανερά...η ΔΗΜΑΡ θα αποτελέσει την έκπληξη αυτών των εκλογών και σε ρόλο ρυθμιστή θα καθορίσει τις εξελίξεις. 
Δώστε στη ΔΗΜΑΡ την εντολή, κάντε την τρίτο πόλο και δώστε της την ευκαιρία παίρνοντας την τρίτη εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση ευρείας λαϊκής πλειοψηφίας με αριστερό πρόσημο.