Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Απόσπασμα της συνέντευξης στην Αυγή του Άντερο Έρολα

Μήπως το αριστερόμετρο της Φινλανδίας είναι καλύτερο από αυτό που μας υποδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ ? Βέβαια μένει να αποδείξουμε ότι μοιάζουμε και στα υπόλοιπα με τους Φινλανδούς !!!
Απόσπασμα της συνέντευξης στην Αυγή του Άντερο Έρολα κοινοβουλευτικού γραμματέα της αριστερής συμμαχίας της Φινλανδίας και υπουργού πολιτισμού στην κυβέρνηση ενότητας της χώρας.

"Πού βρίσκεται η Αριστερά στη Φινλανδία; 
Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει σε γείωση την Ελλάδα, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικές συγκυρίες. Όμως σαφώς για εμάς η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση. Στη Φινλανδία ο αριστερός συνασπισμός συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει συγκροτηθεί από 6 συνολικά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Συντηρητικοί και οι Πράσινοι, γεγονός που σημαίνει πως έχουμε καταφέρει σε ένανβαθμό να προωθήσουμε τις θέσεις μας στην κυβέρνηση.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΦΙΛ. Στις εκλογές του 2011 όλα τα κόμματα έχασαν, εκτός από τους "Αληθινούς Φινλανδούς", το ακροδεξιό κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του από 5 έδρες στις 39. Απέρριψαν το ενδεχόμενο να κυβερνήσουν ώστε να κάνουν πραγματικότητα τις δεσμεύσεις τους, προτίμησαν να γίνουν αντιπολίτευση, ωστόσο η χώρα δεν μπορούσε να παραμείνει ακυβέρνητη.

Μετά από μήνες διαβουλεύσεων καταλήξαμε σε αυτήν την κυβέρνηση συνεργασίας, που έως ένα βαθμό στόχευε ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩς ΔΕΡΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ."