Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου επιβεβαίωσε το τριπλό μήνυμα που ο Ελληνικός Λαός είχε δώσει και στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Παραμονή στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου. Κυβέρνηση συνεργασίας για άμεσα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και ανόρθωση της πατρίδας μας.
Η Αριστερά θα μπορούσε, αν ήθελε, να δοκιμάσει τις δυνατότητές της μετά τις εκλογές του Μαΐου. Δεν το τόλμησε. Εύχομαι να μη χάθηκε η ευκαιρία για την Αριστερά, η ευκαιρία για τη Χώρα για μια ριζική προοδευτική αλλαγή πορείας.   
Μετά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου δεν απομένει παρά οι πολιτικές δυνάμεις - πιο ώριμες ίσως - να προχωρήσουν στη συγκρότηση Κυβέρνησης την οποία δεν έκαναν μετά τις εκλογές του Μαΐου. Κυβέρνηση την οποία ο Ελληνικός Λαός - ποιο σοφός ίσως - αποδεχθεί ως τελευταία ελπίδα και προοπτική διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση.
Όσες πολιτικές δυνάμεις παραμείνουν στην αντιπολίτευση αντί να επαναπαυτούν στις δάφνες τους,  οφείλουν με σύνεση και υπευθυνότητα να στηρίξουν κριτικά την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Χώρας. Η Δημοκρατική Αριστερά με αίσθημα ευθύνης θα συμβάλλει υπό όρους και προϋποθέσεις σε αυτή την εθνική προσπάθεια.
Ζητήσαμε από τους πολίτες να μας δώσουν μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό, να μας καταστήσουν ρυθμιστές, να μας δώσουν εντολή για λύση. Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης η ΔΗΜΑΡ κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις της, όταν άλλα κόμματα καταποντίστηκαν ή συρρικνώθηκαν. Θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας, θα είμαστε χρήσιμοι στην Κοινωνία και στη Χώρα, παλεύοντας για προοδευτικές εξελίξεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη ΔΗΜΑΡ Δράμας για τους χιλιάδες Δραμινούς/ές, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας βοήθησαν με κάθε τρόπο σε αυτή την πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Αποκτήσαμε μαζί τους βαθιά και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε  και αξιοποιήσουμε την ψήφο τους με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους των ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο) για την προβολή και προώθηση των θέσεών μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα προσωπικά στους συνυποψηφίους μου, στους συντρόφους και φίλους που ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση κρατούσαν το εκλογικό μας κέντρο ανοιχτό από το πρωΐ έως αργά το βράδυ, που έδωσαν μαζί μου αυτό τον όμορφο και υπέροχο αγώνα για να φτάσει η πολιτική μας πρόταση στον κάθε Δραμινό/ή, στο κάθε χωριό, στο κάθε σπίτι. Πολιτική πρόταση που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής μας ζωής εδώ και ένα μήνα και γίνεται πλέον αποδεκτή από όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας και εγώ προσωπικά συγχαίρουμε τους εκλεγέντες Βουλευτές του Νομού Δράμας και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Θα επιδιώξουμε το συντομότερο συνάντηση μαζί τους για αλληλοενημέρωση και τακτική συνεργασία με σκοπό την ιεράρχηση, διεκδίκηση και προώθηση προς επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη Δράμα.  
                                                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
                                   Υπ. Βουλευτής – Γραμματέας ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ