Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ήρθε η ώρα για την ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς του Χρήστου Χατζηγεωργίου



Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ η πρότασή σας προς το ΚΚΕ είναι αφήστε κατά μέρος τη συνολική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και ελάτε μαζί μας να δώσουμε μια ανάσα στους εργαζόμενους και στη χώρα ανατρέποντας το μνημόνιο και παραμένοντας στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. 
Σωστό, σωστότατο!!!
Το ΚΚΕ όμως παραμένοντας δογματικά στην άποψή του για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΅ΕΥΡΩ απορρίπτει την πρόταση παραμένοντας πιστό στις ιδεολογικές του αρχές περί πλήρους ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και σεις το κατηγορείται ότι απέχει από την σημερινή πραγματικότητα.
Σωστό και αυτό.
Το ίδιο όμως σύντροφοι λέει και σε σας η ΔΗΜΑΡ. Δηλαδή, σύντροφοι αφήστε κατά μέρος τα περί μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου γιατί μας οδηγεί στην πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ και ελάτε μαζί μας  να επαναδιαπραγματευτούμε τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου και να εφαρμόσουμε τα αναγκαία (μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε δημοσιονομική προσαρμογή με την κοινωνία όρθια και την οικονομία ζωντανή). 
Η απάντησή σας όμως είναι το ίδιο δογματική όπως και του ΚΚΕ στη δική σας πρόταση, δηλαδή μας λέτε ότι εσείς δεν θα συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο γιατί θέλετε να παραμείνετε πιστοί στις ιδεολογικές σας αρχές που επιτάσσουν  συνολική κατάργηση του μνημονίου αδιαφορώντας για την ανάσα που θα προκύψει στους εργαζόμενους.
Πού διαφέρετε λοιπόν από την θεώρηση του ΚΚΕ; Στις κόκκινες γραμμές που εσείς θέτετε και αν δεν σας βγαίνουν τα ποσοστά θα οδηγείται η χώρα σε επαναλαμβανόμενες εκλογές;
Ήρθε λοιπόν η ώρα για την ενότητα της Αριστεράς. Αφήστε τους δογματισμούς, δέστε ότι και το ΠΑΣΟΚ παραζαλισμένο από την ήττα του θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή για τους δικούς του λόγους (επανασύνδεση με την κοινωνία ή και ακόμη καλύτερα επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του) και ακόμη και η Ν.Δ. θα μπορούσε να επιδείξει  ανοχή σε μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση και με αριστερό πρόσημο.
Γιατί λοιπόν σύντροφοι δεν κάνετε το αναγκαίο άλμα προς τη συνεργασία της Αριστεράς;

Χρήστος Χατζηγεωργίου
μέλος της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ