Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. με στελέχη από το χώρο της πολιτικής οικολογίας


ΘΕΜΑ :
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. με στελέχη από το χώρο της πολιτικής οικολογίας

Εικόνα έχει η ΝΕΤ
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. με στελέχη από το χώρο της πολιτικής οικολογίας με αντικείμενο τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για σύγκλιση της Αριστεράς και  της Οικολογίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Λυκούδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο  Ηλίας Ευθυμιόπουλος, ενώ από το χώρο της πολιτικής οικολογίας ήταν οι Πολυδεύκης Παπαδόπουλος και Μιχάλης Παναγιωτόπουλος. Μετά τη συνάντηση δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο στήριξης προς τη ΔΗΜ.ΑΡ. 
Δήλωση στήριξης προς τη Δημοκρατική Αριστερά
Στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας, ο οικολογικός χώρος οφείλει να συμβάλει με θετικό και ενεργό τρόπο στην εξεύρεση μιας διεξόδου, η οποία θα διατηρεί την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα χωρίς να διαλύει την κοινωνία της. Επομένως, πρέπει να είναι χρήσιμος για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, που  μπορεί να συνδυάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική βιωσιμότητα με την περιβαλλοντική.
Με τα πιεστικά διλήμματα και τις πολωτικές τάσεις που διαμορφώνονται στους πολίτες, οι στόχοι αυτοί μπορούν δύσκολα να εκπληρωθούν με την εκ νέου αυτόνομη κάθοδο του οικολογικού χώρου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Λόγω ακριβώς αυτών των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών, θα επιβαλλόταν η συνεργασία των οικολόγων με όμορους χώρους, όπως είναι κυρίως η Δημοκρατική Αριστερά, με την οποία η ταύτιση απόψεων σε θέματα πολιτικής οικολογίας και περιβάλλοντος είναι μεγάλες, η αναζήτηση δρόμων για την σταδιακή απεμπλοκή από το μνημόνιο είναι παρόμοια, η έμπρακτη επιμονή στη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη είναι κοινή.  
Εφόσον μια τέτοια συνεργασία τελικώς δεν αναζητήθηκε και με την αίσθηση ευθύνης που μας δημιουργούν οι περιστάσεις, δηλώνουμε σ’ αυτές τις εκλογές τη στήριξη μας στη ΔΗΜΑΡ. Είναι χρήσιμο και για την πολιτική οικολογία και για τον τόπο. 
Kαλούμε, έτσι, για τη σύγκλιση των δυνάμεων της οικολογίας και της μεταρρυθμιστικής αριστεράς στις εκλογές και μετά από αυτές. Πρόκειται για μια συνάντηση που μπορεί να διαμορφώσει έναν πόλο απαραίτητο στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού σε προοδευτική και πράσινη κατεύθυνση.

Πολυδεύκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, πρώην υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Οικολόγων Πράσινων
Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, σκηνοθέτης – παραγωγός,  υποψήφιος «Αττικής Οικολογικής Απάντησης» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.
Στράτος Τζίτζης, σκηνοθέτης