Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πρώτο θέμα στο διεθνη τύπο η συμφωνία στο Eurogroup


Πρώτο θέμα στο διεθνη τύπο η συμφωνία στο Eurogroup

27/11/2012  από μετaρρύθμιση .gr


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF+%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7+%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF+%CE%B7+%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%BF+Eurogroup
Οπως ήταν αναμενόμενο, οι εξελίξεις στο Eurogroup και η συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα κυριαρχούν στη διεθνή ειδησεογραφία.

«Η Ελλάδα κέρδισε ευκολότερους όρους στο χρέος μετά την ευρωπαϊκή φόρμουλα διάσωσης», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. «Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ελάφρυναν τους όρους τις επείγουσας βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι έπειτα από τρία χρόνια λανθασμένων εκκινήσεων ότι η Ευρώπη βρήκε την φόρμουλα για να "γιατρέψουν" την πληγείσα από την κρίση χώρα», σημειώνει το πρακτορείο.

«Περισσότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα» αναφέρει στον τίτλο της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. «Η Ελλάδα παίρνει περισσότερα χρήματα. Σχεδόν 44 δισ, ευρώ θα φτάσουν στην Αθήνα. Μ’ αυτά η χώρα θα γλιτώσει την οικονομική κατάρρευση. Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει περαιτέρω το χρέος της. Οι διεθνείς δανειστές συμφώνησαν στην νέα βοήθεια ύψους 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές η συμφωνία περιλαμβάνει μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η Die Welt κάνει επίσης λόγο για «άλλα 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι διεθνείς πιστωτές, μετά από εβδομάδες έντονων διαβουλεύσεων, συμφώνησαν για την ελληνική βοήθεια. Νέα δισεκατομμύρια και περισσότερος χρόνος για αποπληρωμή του χρέους φέρνουν ξανά την Ελλάδα σε ορθή πορεία.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν για τη διάσωση της Ελλάδας», ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο BBC. «Η δόση ανοίγει το δρόμο για την στήριξη των ευάλωτων τραπεζών και θα επιτρέψει στο κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το Δεκέμβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Το CNN, με τίτλο «ΔΝΤ, Ευρωζώνη πετυχαίνουν συμφωνία για το ελληνικό χρέος», τονίζει ότι η πρότα διαγραφής του ελληνικού χρέους, τονίζεται πως η πρόταση «μπήκε στο ράφι».

«Το Βερολίνο αρνείται να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους», ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γαλλικής Le Monde.

Επιστροφή της χώρας σε 10 χρόνια προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα βλέπει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ,

«Ανοιξε ο δρόμος για το ξεμπλοκάρισμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Liberation.