Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

δελτία τύπου


Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα

Η δανειακή σύμβαση που προωθείται για ψήφιση στη βουλή είναι απαράδεκτη. Τα μέτρα που προβλέπει θα διαμορφώσουν μια απαράδεκτη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία, διότι πολλαπλασιάζουν όλα τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με δυσβάσταχτα μέτρα, ιδιαίτερα στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση διαμορφώνει συνθήκες για περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης της οικονομίας. Δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική και κυρίως διαμορφώνει συνθήκες περαιτέρω τεμαχισμού και ρευστότητας της κοινωνίας. Στη βάση αυτών των στοιχείων η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.

Κάλεσμα της ΔΗΜΑΡ για μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις

Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Στην πιο κρίση καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, η παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων με μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις είναι απολύτως αναγκαία. Πρέπει να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των συνταξιούχων, που βλέπουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών να συνθλίβονται.

Συνέντευξη του γραμματέα της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπ. Λυκούδης στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Μεσσηνίας

«Η Αριστερά που δεν έχει την πολιτική φιλοδοξία να διαχειριστεί τα κοινά, στο όνομα των εργαζομένων για τα συμφέροντα των οποίων υπάρχει και παλεύει, είναι μια άχρηστη Αριστερά». Την κατηγορηματική αυτή εκτίμηση έκανε μιλώντας στην “Ε” ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και η κατακρήμνιση του ένοχου δικομματισμού αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης των πολιτικών δυνάμεων που δεν μετείχαν στην κακοδιαχείριση του τόπου τα τελευταία χρόνια».
Περισσότερα...

Απόσπασμα συνέντευξης του Θόδωρου Μαργαρίτη, μέλους της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στο δημοσιογράφο Ξενοφώντα Ζηκίδη

Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά παραμένει προσανατολισμένη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.
Οι επιλογές της τρόικας, όμως, υπονομεύουν και την ίδια την Ευρώπη, διαλύοντας τον κοινωνικό κράτος, τις εργασιακές σχέσεις και τη μισθωτή εργασία στη χώρα μας. Πρόκειται για επιλογές που δεν δίνουν καμία προοπτική εξόδου από την κρίση.
Η Δημοκρατική Αριστερά ασκεί την αντιπολίτευσή της στα κόμματα εξουσίας χωρίς κραυγές, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, διατυπώνοντας ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις.

Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Όταν οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές του ΔΝΤ και της τρόικας επιχειρούνται να γίνουν νόμοι του ελληνικού κράτους, με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, τότε ο αγώνας του ελληνικού λαού για την αποτροπή των βάναυσων μέτρων αποτελεί πολιτική υποχρέωση και καθήκον.