Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος εποχής

Τέλος εποχής για την κυβέρνηση Παπαδήμου αφού το 90% του ελληνικού λαού διαφωνεί με τις επιλογές της ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αποτελούν μειοψηφία και δεν έχουν καμιά λαϊκή στήριξη.
Η ΔΗΜΑΡ είχε καλέσει την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί προτάσσοντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα με ισοδύναμα μέτρα και να στηρίξει τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την λιτότητα καθώς και να επιζητήσει αναπτυξιακές πολιτικές.
Δυστυχώς το νέο μνημόνιο φαίνεται να δοκιμάζει τις αντοχές του ελληνικού λαού ο οποίος δεν κάμπτεται από το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και πολλών ΜΜΕ που εφαρμόζουν την πολιτική του σοκ και δέος.
Αν ψηφιστεί το νέο μνημόνιο θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις που θα θέσουν το μέλλον της χώρας αλλά και της ΕΕ σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Η προσφυγή της χώρας σε εκλογές ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός που επιχειρείται να κρατηθεί στο περιθώριο, είναι ο μόνος δημοκρατικός δρόμος που θα οδηγήσει σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα καθορίσει το δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα έχοντας νοπή την λαϊκή εντολή και την στήριξη σε ένα πρόγραμμα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν την πατρίδα μας σε μια αναπτυξιακή τροχιά στα πλαίσια της ΕΕ και του Ευρώ.
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση μόνο οργή και αγανάκτηση δημιουργούν στον πολίτη που είναι πια ενημερωμένος και υποψιασμένος.
ΦΤΑΝΕΙ πια η κοροϊδία και η παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

Χατζηγεωργίου Χρήστος (μέλος της ΠΕ της ΔΗΜΑΡ Δράμας)