Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κλείνει ο ΟΕΕ και ο Παιδικός Σταθμός Δράμας! Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη


Κλείνει ο ΟΕΕ και ο Παιδικός Σταθμός Δράμας! Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 16/02 Επιλεγμένο

13 Φεβ 2012 @ 20:00 | Έγραψε ο Γιάννης Κασάπης
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Κλείνει ο ΟΕΕ και ο Παιδικός Σταθμός Δράμας! Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 16/02

13 Φεβ 2012 @ 20:00

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Γιάννης Κασάπης
χορηγός κατηγορίας: Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας

Μοιραστείτε το άρθρο
GoogleTwitterFacebook

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας κλείνει και μαζί του παύουν όλες οι παροχές προς τους δικαιούχους του, ενώ παύουν να λειτουργούν και οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του βρεφονηπιακού σταθμού της Δράμας.
Οι εργαζόμενοι του σταθμού της Δράμας κάλεσαν σήμερα το απόγευμα στις 5 τους γονείς των παιδιών που εξυπηρετούνται από αυτόν, έτσι ώστε να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις, καθώς και για τις επεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει.
Αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2004 οι εργαζόμενοι του σταθμού μαζί με άλλους εργαζόμενους του οργανισμού θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έξω από την ΕΤ3 για να διαμαρτυρηθούν και κάλεσαν και τους γονείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.
Το Εργατικό Κέντρο Δράμας θα βάλει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει αύριο από τη Δράμα στις 2 το μεσημέρι.
Επίσης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 στις 5 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις συνέπειες από το κλείσιμο του Οργανισμού και θα αποφασιστούν οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Μετά από πρόταση των γονέων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, έγινε συλλογή υπογραφώνγια να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός.
Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Σαβρίδης και οΑντιπρόεδρος κ. Άγγελος Τομπαλίδης, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου στον αγώνα των εργαζομένων και κάλεσαν τους γονείς να σταθούν στο πλευρό τους. Ο κ. Σαβρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η περιουσία του Οργανισμού είναι από χρήματα τα οποία προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους και δεν είναι χρήματα του κράτους, ενώ ο Οργανισμός δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παρόντες επίσης ήταν και εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας στη Δράμα, ενημέρωσαν για το κλείσιμο του Οργανισμού και απηύθυναν κάλεσμα για τη συνάντηση-ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις Εργατικές Κατοικίες στο Πράστειο Δράμας.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Εργατικής Εστίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Αγαπητέ Δικαιούχε,
Ο Οργανισμός κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τα "λαοφιλή" κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.
Δι' αυτού του τρόπου θα πάψουν πλέον:
1. Να λειτουργούν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.
2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες.
3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.
4. Να διατίθενται δελτία θεατρικών χειμερινών και θερινών παραστάσεων τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Με το πρόγραμμα διανομής θεαμάτων ενισχύονται οι θεατρικές σκηνές οι οποίες στηρίζουν το πολιτιστικό κομμάτι της χώρας.
5. Η ακίνητη περιουσία του Ο.Ε.Ε. (173 κτίρια) ανέρχεται σε 500.000.000 Ευρώ.
6. Να έχουν τη δυνατότητα εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, άνθρωποι του μόχθου, να απολαμβάνουν το αγαθό των διακοπών, της φυγής, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα, μέσω των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και μάλιστα με λεφτά δικά τουςκαι των εργοδοτών χωρίς το κράτος να δαπανά ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
Εσύ, μπορείς με την φωνή σου να αντισταθείς.
Να αποτελέσεις για μας πολύτιμο σύμμαχο.
700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.