Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Να γεμίσουμε τις πλατείες λοιπόν

Η καλύτερη συμβολή που μπορούμε να έχουμε ως πολίτες στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ είναι να πλημμυρίσουμε τις πλατείες της χώρας, να βουλιάξουμε το σύνταγμα, να δηλώσουμε ότι έχει εξαντληθεί κάθε ανοχή σε άδικες οριζόντιες περικοπές, στη μείωση του κοινωνικού κράτους, στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού, στην ανεργία, στις άθλιες δομές της υγείας και της παιδείας.
Ο ελληνικός λαός μπορεί εδώ και καιρό να υπομένει τα πάνδεινα, έχει όμως διατηρήσει την περηφάνια του και την αξιοπρέπειά του και δεν ανέχεται να του συμπεριφέρονται ως τον αποδιοπομπαίο τράγο, ως παραπαίδι, υπαλληλίσκο, παρείσακτο που τους χαλάει την ωραία συντροφιά που έχουν οικοδομήσει. Όλα αυτά τα χρόνια η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, το πελατειακό κράτος, οι μίζες και τα σκάνδαλα ήταν υπόψιν των φίλων εταίρων μας, μόνο που γινόταν ανεκτά γιατί πλούτιζαν κι αυτοί, αλώνιζαν τη χώρα, μοσχοπουλούσαν τα οπλικά τους συστήματα, χρημάτιζαν τους πολιτικούς μας και τους είχαν του χεριού τους. Δεν μπορεί εν μία νυκτί να δίνουν άφεση στον εαυτό τους και ταυτόχρονα να ρίχνουν τον πέλεκυ στην απομονωμένη μιαρή Ελλάδα που τους χαλάει την Ένωση.
Στο έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού (ο οποίος δεν ήταν αμέτοχος) υπάρχουν δύο αυτουργοί: οι πολιτικές ηγεσίες που εκμαυλισμένες από την εξουσία και το χρήμα οδηγούσαν τη χώρα συνειδητά στον γκρεμό αλλά και  η Ευρωπαϊκή επιτροπή που εσχεμένα έκανε τα στραβά μάτια και άφηνε τους πολιτικούς της φίλους στην Ελλάδα να καταλύουν κάθε Ευρωπαϊκή συμφωνία, να μην εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες, να μαγειρεύουν κατά το δοκούν τα στατιστικά στοιχεία, να λαθροβιώνουν εν τέλη χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο και καμία σοβαρή αντιμετώπιση.

Σήμερα καλούμαστε όλοι, κι αυτοί και εμείς να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας κι αυτοί και μεις ώστε να βγούμε από την κρίση πατώντας πάνω σε αλήθειες αλλά και σε αδήριτες πραγματικότητες που έχουν να κάνουν με την κοινοτική αλληλεγγύη, τα πραγματικά στοιχεία, τον ανθρώπινο πόνο, την αίσθηση περι δικαίου, το μέλλον τελικά της ίδιας της Ε.Ε. που ή θα οικοδομηθεί δημοκρατικά και κοινωνικά δίκαια ή θα διαλυθεί ή θα καταλήξει προτεκτοράτο των εκάστοτε ισχυρών.
Η καυτή πατάτα δεν βρίσκεται στα χέρια μόνο των Ελλήνων όπως αφήνουν να εννοηθεί αλλά και στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε. που εθελοτυφλεί και εδώ και δυο χρόνια δεν αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα και κερδίζει απλώς χρόνο λες και περιμένει τον από μηχανής θεό.

Χρήστος Χατζηγεωργίου (μέλος Π.Ε. ΔΗΜΑΡ Δράμας)