Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κοκκινοσκουφίτσες


Photo: Θανάσης Τρομπούκης
Photo: Θανάσης Τρομπούκης
1 εικόνα
του Γρηγόρη Ψαριανού Σχόλια
Σήμερα, διάφοροι ηλίθιοι θα είναι ευχαριστημένοι απ' την κατάσταση και την εικόνα της Αθήνας και άλλων πόλεων. Και μπόλικοι ''αριστεροί'' ηλίθιοι μάλιστα - ίσως οι περισσότεροι ξέρουμε αρκετούς τέτοιους.

Λοιπόν; Μεγαλούργησε το κίνημα της επανάστασης, πάλι, με το κάψιμο ιστορικών, μοναδικών κτιρίων απ’ όσα λίγα έχουν απομείνει; ''Δικαιώθηκαν οι αγώνες του λαού'', με τους βανδαλισμούς και την αλητεία, που έγιναν μάλιστα με σχέδιο και προμελέτη; Και ποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για προβοκάτσιες; Δεν κουράστηκαν να καβαλάνε το παραμύθι τους, ενώ καλά γνωρίζουν και καλύπτουν συγκεκριμένες ομάδες και πρόσωπα;

Ποιοι επαναστάτες έβαλαν στόχο μόνο ιστορικά παλιά κτίρια, βιβλιοπωλεία, χώρους τέχνης, τη Βιβλιοθήκη, το Δημαρχείο, τις Σχολές; Χέρι χέρι με λούμπεν εξαθλιωμένους, με χρυσαυγίτες, με χουλιγκαναριά, με μπάχαλους, με νεοναζί και παρακρατικούς. Πλιάτσικο σε μαγαζάκια, στοχευμένοι εμπρησμοί νεοκλασσικών, φωτιές και καταστροφές παντού... Με ορμητήριο ακόμα και πανεπιστημιακές σχολές.

Αυτοί είναι Αγωνιστές της Επανάστασης; Που θέλουν έτσι να αλλάξουν την Ελλάδα και τον κόσμο;

Μαζί μ' αυτούς όλους, τους ψυχοπαθείς, χαίρονται και γελάνε κάτω και πάνω απ' τα μουστάκια και τα ''βαμμένα κόκκινα μαλλιά'' τους, κάποιοι Μεγάλοι Κοινοβουλευτικοί Άνδρες της πολιτικής μας ζωής. Που θα τρέχουν στη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια να ''συμπαρασταθούν'' στους ''αδίκως διωκόμενους αγωνιστές της Δημοκρατίας''! Στους ελάχιστους απ' όλους τους αγνώστους που συνελήφθησαν, απ' τη γνωστή αστυνομία του γνωστού παπουτσή της γνωστής κυβέρνησης του γνωστού ''κράτους''. Που κανείς δεν παραιτείται ούτε τώρα, που τα μεγάλα κόμματα διαλύθηκαν.

Και αριστεροί ηγετίσκοι συνεχίζουν να παπαγαλίζουν την καραμέλα της προβοκάτσιας... Μα υπάρχουν 2000 μισθωτοί προβοκάτορες; Σε ποια υπηρεσία; Γιατί δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε ένας; Ποιος πιστεύει ακόμα στις κρατικές κοκκινοσκουφίτσες;

*Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών