Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Μεταρρυθμιστική Αριστερά, στηρίζει την ΔΗΜ.ΑΡ.


Η Μεταρρυθμιστική Αριστερά, στηρίζει την ΔΗΜ.ΑΡ.

Γράφει ο  Manos
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Μεταρρυθμιστική Αριστερά, στηρίζει την ΔΗΜ.ΑΡ.
Δήλωση υποστήριξης της Δημοκρατικής Αριστεράς από στελέχη της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς
Πέμπτη, 09 Φεβ. 2012 16:38

Όσοι υπογράφουμε αυτή τη δήλωση, προερχόμαστε από την αριστερά.
Μας ένωσαν κατά το παρελθόν πολύχρονοι αγώνες, πριν και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, για τη δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας. Μας ένωσε, επιπλέον, η συστράτευση στο εγχείρημα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με αιχμές τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναβάθμιση της διεθνούς της θέσης.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, δυστυχώς, κινήθηκαν προς την αντίθετη κατεύθυνση και σήμερα θέτουν σε κίνδυνο καίριες μεταπολιτευτικές κατακτήσεις του λαού μας.Η πενταετής διακυβέρνηση της Ν.Δ. υπήρξε καταστροφική, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε πλήρως ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Πιστεύουμε ότι το μέλλον της χώρας είναι συνυφασμένο με την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Μια ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη αποτελεί τη μόνη απάντηση για την υπεράσπιση κρίσιμων κατακτήσεων και αξιών μας απέναντι στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Αντιθέτως, μια Ευρώπη της συντήρησης, της ύφεσης και της ανεργίας, όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά βαθαίνει τα αδιέξοδα. Η έξοδος από την κρίση επιβάλλει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την κοινωνία και τις νοοτροπίες στη χώρα μας. Απαιτεί ωστόσο και σχέδιο βιώσιμο -οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Απαιτεί παράλληλα τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής δυναμικής. Απαιτεί ασφαλώς και θυσίες, που όμως πρέπει να κατανεμηθούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.Αυτά δεν έγιναν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τρομακτικών αδιεξόδων και διαλυτικών φαινομένων στην κοινωνία μας.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" είναι ελπιδοφόρα. Απελευθερώνει δυνάμεις παγιδευμένες για χρόνια σ' ένα ισοπεδωτικό και στείρο αρνητισμό. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και διαλόγου με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της οικολογίας, περιλαμβανομένων και δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Είναι κρίσιμο την περίοδο αυτή ο έλληνας πολίτης να έχει μπροστά του μιαν αριστερή, υπεύθυνη, ευρωπαϊκή πρόταση, μια πρόταση που θα απορρίπτει τόσο τον συντηρητικό μονόδρομο, όσο και το «όχι σε όλα», μια πρόταση που δεν θα τον εκβιάζει να συμπαραταχθεί με κόμματα και ηγεσίες που μας έφεραν ως εδώ.
Αποφασίσαμε, στις ερχόμενες εκλογές, να στηρίξουμε τη "Δημοκρατική Αριστερά" προσδοκώντας ότι θα συμβάλλει στο επόμενο διάστημα στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής ν' αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.
Παύλος Αθανασόπουλος,
Νίκος Αργυριάδης,
Σωτήρης Βαλντέν,
Σπύρος Βάρελης,
Στέφανος Διαμαντής,
Κλειώ Ευαγγελάκου,
Μιχάλης Κυριακίδης,
Λέλα Κωστούλα,
Γιάννης Μεϊμάρογλου,
Νίκος Μπίστης,
Παναγιώτης Παναγιώτου,
Γιώργος Πιτουρόπουλος,
Ριχάρδος Σωμερίτης,
Μάνος Τρανταλλίδης,
Ηλίας Φιλιππόπουλος,
Νίκος Χιωτάκης.