Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Άρτος και θεάματα στη Δράμα

Μαθαίνουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που θέτει τέλος στις επιχορηγήσεις για άρτον και θεάματα. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Όμως όταν το μέλος της Π.Ε. της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Δ.Σ.της ΔΕΚΠΟΤΑ Χρήστος Χατζηγεωργίου   είχε θέσει θέμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου σε χωριά της Δράμας όπου επιχορηγούνταν οι εκδηλώσεις με το ποσό των 3000 Ευρώ (ντελίβερι κλπ) ήταν ο μόνος που το καταψήφισε στο Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος (όλα τα μέλη των παρατάξεων αλλά και των ανεξάρτητων μελών το υπερψήφισαν)  ενώ ήταν επίσης  ο μόνος που έθεσε θέμα για το ποσό που προβλεπόταν για τα Ελευθέρια δηλώνοντας ότι είναι πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο δραμινό λαό(τελικά μετά το θέμα που δημιουργήθηκε το ποσό έπεσε κατά πολύ).
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια κατασπατάληση των χρημάτων του δραμινού λαού σε μη στοχευμένες κοινωνικά δαπάνες που εξυπηρετούσαν τις επικοινωνιακές ανάγκες του εκάστοτε Δημάρχου. Η κρίση χρέους και η λιτότητα ήταν ο μεγενθυτικός φακός που μας επέτρεψε να δούμε ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού έπρεπε να διαχειριστούν διαφορετικά δημιουργώντας εκείνες τις κοινωνικές δομές που θα απαλύνουν τον πόνο συγκεκριμένων κατηγοριών συμπολιτών μας και όχι γενικά και αόριστα. Υπό αυτή την οπτική οι φασολάδες και οι χαλβάδες που μοιραζότανε αφειδώς σε όλους τους πολίτες την καθαρά Δευτέρα δεν έχουν καμία ουσία στις σημερινές περιστάσεις και ο δήμος καλά θα έκανε να τα καταργήσει και το αντίστοιχο ποσό να το διαθέσει στην οργάνωση του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης.
Ευελπιστώντας ότι ανάλογες δαπάνες θα ειδωθούν υπό το ίδιο πρίσμα συγχαίρουμε το δημοτικό συμβούλιο για την νέα διάσταση που δίνει στο θέμα των εορτών και δηλώνουμε ότι θα μας βρει συμπαραστάτες στην αναδιάταξη των δαπανών αυτών.