Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνεργασία ΔΗΜ.ΑΡ - Ελεύθερων Πολιτών

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συνεργασία ΔΗΜ.ΑΡ - Ελεύθερων Πολιτών

Την επίσημη πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέληςκαι ο Βουλευτής τωνΕλεύθερων Πολιτών Βασίλης Οικονόμουεξέφρασαν την ελπίδα ότι με τη συνεργασία τους θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται στην διακήρυξή τους, ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει «δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η συνεργασία με τους Ελεύθερους Πολίτες στηρίζεται σε πολιτική και προγραμματική συμφωνία και αναδείχθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα και ενώ το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται.

Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Ελεύθεροι Πολίτες διεκδικούν να καταγραφεί αυτή η συνεργασία με τη στήριξη του λαού, όχι όμως εκπέμποντας έναν εύκολο και ευκαιριακό λόγο, γιατί, όπως υπογράμμισε, έχουμε συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών, καθώς η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη δυσδιάκριτη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν αγώνες για να σταθεί όρθια η κοινωνία και η χώρα και υπό το πρίσμα αυτό, κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια με στόχο την ανατροπή της σημερινής πολιτικής που έχει οδηγήσει στην κρίση.

Έχουμε τη βεβαιότητα, είπε ο κ. Κουβέλης, ότι αυτή η συνεργασία είναι δυνατό να μετατοπίσει την πολιτική ζωή της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση. Εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα και αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύει, είπε ότι θα προωθηθούν σκληρά μέτρα που πρέπει να αποκρουστούν.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποσαφήνισε ότι το κόμμα του θα δώσει τις μάχες εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, τονίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου και τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ώστε να ξαναγίνει μια παράταξη χρήσιμη για την πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συμπορευόμαστε με τη ΔΗΜΑΡ και συγχρονίζουμε το βηματισμό μας με τον Φώτη Κουβέλη, που είναι ένα αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, ενώ η συνεργασία μπορεί να συμβάλει στο ξεπέρασμα κρίσης.

Και ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος και με άλλες δυνάμεις που θέλουν να αγωνιστούν για την έξοδο από την κρίση επ' ωφελεία του λαού.
Την ετοιμότητα της ΔΗΜΑΡ και των Ελεύθερων Πολιτών να δεχθούν και άλλες δυνάμεις, αλλά και την ανάγκη ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, εξέφρασαν ο Στ. Μπαγιώργος και ο Γ. Πανούσης από την Δημοκρατική Αριστερά και οι Ν. Γαλανός και Μ. Γιομπαζολιάς από τους Ελεύθερους Πολίτες.