Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

δελτία τύπου


Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παρέμβαση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τη παρέμβαση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη στην εκπαιδευτική διαδικασία
Περισσότερα...

Ανακοίνωση του Τομέα Θεσμών, Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τις δηλώσεις περί Σαρίας του αν. υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη



Η Ελλάδα, παρόλο που συνταγματικά έχει κατοχυρώσει την ισότητα των δύο φύλων, μοιάζει να ανέχεται την άνιση μεταχείριση των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας, όσον αφορά στα θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου και δημιουργεί, με τον τρόπο αυτόν, πολίτες δύο κατηγοριών.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΔΗΜΑΡ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων. Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, είναι απολύτως αναγκαία η παρέμβαση των κοινωνικών δυνάμεων με ειρηνικές και μαζικές διαδηλώσεις, που θα θέτουν στο επίκεντρο των εξελίξεων την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, της μισθωτής εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνέντευξη τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ και στελεχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 12 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ(Πανεπιστημίου 52 )θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς και στελεχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς(Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σωτήρης Βαλντέν, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Παύλος Αθανασόπουλος κ.α).

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο

Η ΔΗΜ.ΑΡ σταθερά και με επιμονή καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, να αποτρέψουν τα νέα οδυνηρά μέτρα μείωσης μισθών, επικουρικών και κύριων συντάξεων, της αποδιάρθρωσης και κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων,  των αθρόων απολύσεων στο δημόσιο.
Η αποδοχή των ακραίων πιέσεων της τρόικας θα βυθίσει τη χώρα στο πουθενά και, αντίθετα από ό,τι νομίζουν, θα θέσει σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ηλεία

Την ώρα αυτή το μείζον ζήτημα είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων, καθώς και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη νέων πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω του επερχόμενου νέου κύματος κακοκαιρίας.
Είναι φανερό ότι πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες αδιαφορίας, αμέλειας,  έλλειψης συντονισμού και ανικανότητας για την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών μέσων  για την ευρύτερη περιοχή.