Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κοντά στη ΔΗΜΑΡ 5 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ

Real Πολιτική
Κοντά στη ΔΗΜΑΡ 5 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ
16/3/2012 7:29:14 μμ
              (1)  (3)


Τη βούλησή τους να προχωρήσει η συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργος Παπαμανώλης κατά τη σημερινή συνάντησή τους με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, ο γραμματέας Σπύρος Λυκούδης και τα μέλη της ΕΕ Δημήτρης Χατζησωκράτης, Στέφανος Μπαγεώργος και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, η ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Επιπλέον αναφέρεται ότι αναζητήθηκαν κοινές προγραμματικές θέσεις στο πλαίσιο της συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε ζητήματα σχετικά με τον χαρακτήρα της συνεργασίας, δηλαδή αν θα είναι μόνο εκλογική ή αν θα διατηρηθεί και με ποιά μορφή, μετά τις εκλογές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εκτός της ομάδας των εξι βουλευτών, ο κ. Παραστρατίδης εξέφρασε την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος, ωστόσο θα στηρίξει τη συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ. Κατά τις ίδιες πηγές η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε επαφή και με τον βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη, σχετικά με τη συνεργασία τους ενόψει των εκλογών.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της, με βάση τις διακηρυγμένες συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση, πιθανότατα την προσεχή Τρίτη.