Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ήρθε η ώρα η Δράμα να βγάλει αριστερό βουλευτή

Ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός. Δεν μιλάμε για το σίριαλ που προβάλλεται στην τηλεόραση αλλά για τους βουλευτές του νομού μας. Δεν έχουν πλέον τίποτε να τάξουν. Τέρμα οι θέσεις στο δημόσιο, οι μεταθέσεις , οι αποσπάσεις, οι μετατάξεις, οι επιδοτήσεις, οι εντάξεις σε προγράμματα, οι επιχορηγήσεις, οι υποσχέσεις για μεγάλα έργα, η υιοθέτηση κάθε τοπικιστικού ή συντεχνιακού ή ακόμη και εξατομικευμένου αιτήματος ( Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν το ίδιο έργο αφού γνωστοί και φίλοι άνεργοι μου λένε πως όταν πάνε να ζητήσουν εργασία σε γνωστές επιχειρήσεις της Δράμας τους ρωτούν ποιος σε στέλνει..υπονοώντας ποιος βουλευτής σε στέλνει).
Η αλήθεια είναι πως δεν έχει μπει ένα τέλος σε όλα αυτά αλλά η σκληρή πραγματικότητα έχει περιορίσει πολύ τις δυνατότητες των πολιτικών γραφείων των εκάστοτε βουλευτών να ασκούν πελατειακή πολιτική. Ο κόσμος που συνέρρεε στα πολιτικά γραφεία αναζητώντας λύσεις στα προσωπικά του προβλήματα και το εξέφραζε με τη φράση ...(μέχρι και κατουρημένες ποδιές φίλησα για να τακτοποιήσω το παιδί μου..) έχει πια καταλάβει ότι ακριβώς αυτή η διεφθαρμένη πολιτική πρακτική ήταν που έθεσε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια. Οι απανταχού Τιραμόλες που έσκυβαν την πλάτη και κουνούσαν σημαιάκια σε κάθε πόλη της Ελλάδας αν και έχουν τεράστια  ευθύνη για τη γιγάντωση της διαφθοράς και την έλλειψη αξιοπρέπειας, δεν μπορούν να κατηγορηθούν στον ίδιο βαθμό με τους αρχιερείς της διαφθοράς (στελέχη και κομματικοί παράγοντες τοπικοί, προύχοντες και κοτζαμπάσηδες ελέω κληρονομικής ή κομματικής αδείας). Ο αδύναμος ακόμη στα δικαστήρια θεωρείται ως εκβιαζόμενος  και  έχει ελαφρυντικά. Ο ηθικός αυτουργός όμως που βρίσκεται σε θέση ισχύος και εκμεταλλεύται τη θέση του για να εκμαυλίσει τον αδύναμο και να τον κάνει να αισθάνεται υποχρεωμένος και οφειλέτης είναι ο κύριος ένοχος. 
Κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζουμε πως οι πολιτικοί εξαγόραζαν και συνεχίζουν να εξαγοράζουν συνειδήσεις αξιοποιώντας γνωριμίες, θέσεις και χρήμα δημόσιο. Εκατοντάδες ή χιλιάδες κουμπαριές και άλλα ευτράπελα οικοδομούσαν το πλέγμα διαπλοκής. Τη μια τετραετία εμείς, την άλλη τετραετία οι άλλοι. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο...
Και τώρα τι;

ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα αυτού του είδους οι πολιτικοί να πληρώσουν, ήρθε η ώρα να στηρίξουμε ανθρώπους νέους, επιτυχημένους επαγγελματικά, με κοινωνική προσφορά, καθαρούς από διαπλεκόμενα παιχνίδια, αξιόπιστους..Το επιχείρημα ότι αυτοί δεν έχουν εμπειρία διακυβέρνησης είναι πλεονέκτημα, το επιχείρημα ότι αυτοί δεν είναι στα πράγματα και δεν θα καταφέρουν τίποτε για τη Δράμα είναι πλεονέκτημα.. Τους είδαμε κι αυτούς από τα τζάκια, αυτούς με τις υψηλές γνωριμίες, τους εκλεκτούς επιχειρηματιών που τους σπονσοράριζαν επί τούτου ώστε να εξαργυρώσουν αργότερα  την στήριξή τους.
Συνεχώς ακούω ότι η Δράμα είναι συντηρητικός νομός, οι άνθρωποι της Δράμας δεν αλλάζουν εύκολα. Θα σας απαντήσω ότι δεν αλλάζουν επειδή δεν τους προσφέρθηκε ποτέ ή σχεδόν ποτέ μια εναλλακτική επιλογή. Πιστεύω ότι οι δραμινοί θέλουν να αλλάξουν αλλά η επιλογή που θα τους προταθεί πρέπει να είναι αξιόπιστη, φερέγγυα, καλύτερη, μετρήσιμη, λογικότερη...

Η άποψή μου είναι πως ήρθε η ώρα να βγάλει η Δράμα βουλευτή της Αριστεράς. Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν παρά το σκληρό πόλεμο που θα ακολουθήσει, η  Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να είναι η δεύτερη δύναμη στην πόλη μας ( μη με κατηγορείτε για απαισιόδοξο) και να έχουμε επιτέλους βουλευτή που πρώτα από όλα θα βάζει το δημόσιο συμφέρον και  δεύτερο το συμφέρον  της περιοχής μας. Βουλευτή που η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η οικολογία, η αξιολόγηση, η διαφάνεια, ο έλεγχος, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανεξαρτησία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανάπτυξη, η αειφορία .....θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική συμπεριφορά  του.     

Αυτή τη φορά βάλτε το χέρι στη καρδιά, σκεφτείτε το μέλλον και τα παιδιά σας και στηρίξτε όποιον νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει για να αλλάξει η χώρα. Ίσως το αίτημα της αλλαγής   να είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ!!!!!!!!!!


Χρήστος Χατζηγεωργίου μέλος της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Δράμας.