Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Να αποσυρθεί η «θεία τροπολογία» για φωτοβολταϊκά

ΔΗΜΑΡ: Να αποσυρθεί η «θεία τροπολογία» για φωτοβολταϊκά

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν ο υπεύθυνος Πράσινων Πολιτικών & Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ Σταύρος Λιβαδάς και ο υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης Ανδρέας Νεφελούδης για τη χαριστική τροπολογία στην Εκκλησία και στην ανώνυμη εταιρία της, την «Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε.», για τα φωτοβολταϊκά της Πεντέλης, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΒΑΔΑ-ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ
Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος και οι εκτάσεις που αυτή κατέχει πρέπει να εξαιρούνται από την πρόβλεψη της τροπολογίας που επιτρέπει στο Κράτος να αποκλείει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ήλιος» όλων όσοι κατέχουν παράνομα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου. Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι ούτε η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να νιώθει σήμερα ευχάριστα με μία τέτοια νομοθετική πρόβλεψη που συνιστά εξαίρεση και κραυγαλέα ευνοϊκή μεταχείριση.
Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας που υπογράφουν οι δύο εισηγητές του σχετικού νομοσχεδίου κκ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Βαρβιτσιώτης (Ν.Δ.), στην οποία προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στην αναδασωτέα περιοχή του όρους Πεντέλης στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Τους υπενθυμίζουμε, δε, το σεβασμό που οφείλουν στο Σύνταγμα και στη νομολογία του ΣτΕ, που προστατεύουν τις δασικές περιοχές στις οποίες θέλει η Εκκλησία να επενδύσει, αφού αυτές οι περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πεντέλη το διάστημα 1998-2009.