Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !!! - Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ του Χατζηγεωργίου Παναγιώτη


ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !!! -  Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ & ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ
Κατά κοινή ομολογία τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός Λαός υπέμεινε - δίχως μεγάλες διαμαρτυρίες θάλεγε κανείς - τα πάνδεινα. Ιδιότυπη εσωτερική παύση πληρωμών, οριζόντιες και άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση δικαιωμάτων, ασφυξία αγοράς, κλείσιμο επιχειρήσεων, ραγδαία αύξηση ανεργίας, διάλυση του κοινωνικού ιστού και του κράτους πρόνοιας.
Παράλληλα αποτελεί κοινό τόπο ότι δεν φορολογήθηκαν οι έχοντες και κατέχοντες, δεν περιορίσθηκε η σπατάλη του κράτους, δεν χτυπήθηκε η φοροδιαφυγή, υπήρξαν και πάλι ή διατηρήθηκαν οι φοροαπαλλαγές για την Εκκλησία.
Δυστυχώς οι θυσίες του Ελληνικού Λαού πήγαν στο βρόντο. Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η κοινή διαπίστωση ότι τα Μνημόνια και οι πολιτικές σκληρής λιτότητας απέτυχαν παταγωδώς. Πως αλήθεια να εμφυσήσεις αισιοδοξία στο Λαό, όταν του υπόσχεσαι ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 χρέος ίσο με το 120% του ΑΕΠ, δηλαδή περισσότερο από ότι είχε το 2009 που ξεκίνησε η κρίση και προσφύγαμε στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόϊκα !!!
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβάνεται ότι η λαϊκή οργή έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα και επίκειται κοινωνική έκρηξη. Δεν συνειδητοποιούν ότι ο κοινωνικός ιστός διαλύθηκε, ότι η Χώρα δεν έχει πλέον όχι μέλλον, αλλά ούτε παρόν. Ελπίζουν στις εκλογές να εκτονωθεί ο Λαός, να διασωθεί ο δικομματισμός και να συνεχίσουν να κυβερνούν απερίσπαστοι συνεχίζοντας τις ίδια καταστροφικές πολιτικές.
Το ΠΑΣΟΚ και με τον νέο αρχηγό του είναι δέσμιο της έως σήμερα πορείας του. Η Ν.Δ. από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και την ανέξοδη αντιμνημονιακή ρητορεία έχει εξελιχθεί πλέον σε πειθήνιο όργανο της Τρόϊκας και αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της έως σήμερα πολιτικής. Όλοι μαζί (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΤΡΟΪΚΑ – ΜΜΕ) επενδύουν στην συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς ΠΑΠΑΔΗΜΟ και εξορκίζουν  « το φάντασμα της Αριστεράς», τα αυξημένα δημοσκοπικά της οποίας ξυπνούν τους χειρότερους εφιάλτες τους. Ανασύρουν το φόβο της αναρχίας και ακυβερνησίας που κατά την άποψή τους θα φέρει μια πολυκομματική Βουλή, λες και δεν ευθύνονται για το χάλι μας οι έως σήμερα «παντοδύναμες» μονοκομματικές Κυβερνήσεις. Λες και στην Ευρώπη δεν έχουν Κυβερνήσεις συνεργασίας εδώ και δεκαετίες.
Στην εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου οι πάντες γνώριζαν ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρξουν διαμαρτυρίες. Θα δημιουργηθούν επεισόδια από αγανακτισμένους, που αυθόρμητα ή οργανωμένα θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν την εθνική επέτειο. Η Κυβέρνηση απεύχονταν τα γεγονότα, αλλά δεν μπορούσε και να τα αποτρέψει. Στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου η Χώρα δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να καταστούν οι χώροι παρέλασης «χώροι υγειονομικής καθαρότητας» με πολυάριθμους αστυνομικούς, κάγκελα και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. 
Παρά ταύτα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σχεδόν σε κάθε πόλη και χωριό της Επικράτειας φανερώνουν την οργή του κόσμου, που πλέον δεν συγκρατείται. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και είναι ορατός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς. Η Χώρα έχει οξύτατο πολιτικό πρόβλημα. Ουδείς  πλέον πιστεύει ότι οι εθνικές εκλογές θα λειτουργήσουν εκτονωτικά και θα αποφευχθούν τα χειρότερα.
Το ερώτημα είναι τι δέον γενέσθαι στις επόμενες εθνικές επετείους. Μετά την Αστυνομία θα χρειαστεί να παρέμβει και ο Στρατός για να γίνουν οι παρελάσεις και να παραστούν οι επίσημοι; Διότι το να γίνονται παρελάσεις δίχως επισήμους και ανάπηρους πολέμου, υπό το νέφος των δακρυγόνων και με τα παιδιά μας να γυρίζουν αλλού το κεφάλι ή να μουτζώνουν, θα συμφωνήσουμε όλοι μας ότι δεν τιμά την επέτειο και τη Χώρα και γινόμαστε καταγέλαστοι διεθνώς.
Η αγανάκτηση βεβαίως δεν δικαιολογεί την σε πολλές περιπτώσεις τυφλή και ανεξέλεγκτη βία πολιτών (αυθόρμητων ή καθοδηγούμενων), που φθάνει σε εξυβρίσεις Βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας και χειροδικίες σε βάρος Βουλευτών. Σε τέτοιες περιπτώσεις βέβαια δεν μπορεί κανείς να αξιώνει κόσμιες συμπεριφορές από τις στρατιές των ανέργων και τους ανθρώπους που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Από την άλλη όμως δεν μπορεί πολιτικές δυνάμεις - ζώντας στη δική τους φαντασίωση εξεγερσιακές καταστάσεις – για μικροπολιτικά πρόσκαιρα οφέλη να μη καταδικάζουν με απολύτως σαφή τρόπο παρόμοια γεγονότα. Τα οποία γεγονότα οδηγούν σε απαξίωση την ίδια την Πολιτική και συλλήβδην όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον Κοινοβουλευτισμό.
Τέτοια φαινόμενα μόνο σε συντηρητικές αναδιπλώσεις μπορούν να οδηγήσουν την Κοινωνία μας. Το αποδεικνύουν η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής, που έκανε απειλητικά την εμφάνισή της ακόμη και στην πόλη μας. Τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσουν συντηρητικά ανακλαστικά και θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην παραπέρα ανάπτυξη του λαϊκών αγώνων και την προοδευτική πορεία της Χώρας.
Ας ελπίσουμε όλοι μας αναλογιζόμενοι την ιστορία και το παρελθόν μας να πολιτευόμαστε με ανάλογη σοβαρότητα, αν δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα του φιδιού, που το αυγό του εκκολάπτεται από τέτοιες συμπεριφορές.
Ο Γάλλος αντιστασιακός Στεφάν Εσέλ έγραψε το βιβλίο «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ», λέξη που έγινε σύνθημα των διαμαρτυρόμενων πολιτών της Ευρώπης.
Όπως έχει γράψει όμως στο ομώνυμο βιβλίο του ο παλαίμαχος αγωνιστής της Ιταλικής Αριστεράς Πιέτρο Ινγκράο  «Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ». Αλίμονο αν το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ως στόχο την εκτόνωση του κόσμου και δεν μετουσιωθεί σε πολιτική συνείδηση και πράξη.
Η Δημοκρατική Αριστερά αγωνίζεται για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Κοινωνία και στη Βουλή, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι εκλογές μπορούν όμως να αλλάξουν πρόσωπα και πολιτικές και να σηματοδοτήσουν μια άλλη πορεία για τη Χώρα και το Λαό μας. Επιτέλους ας δείξουμε τη δύναμή μας και ας στείλουμε στα αζήτητα πολιτικούς και πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και ελπίζουν να διασωθούν εκλογικά για να συνεχίσουν τα ίδια.
Υ.Γ. Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευτεί μετά την 28η Οκτωβρίου. Επαναδημοσιεύεται σήμερα επικαιροποιημένο. Τότε κατέληγε με το υστερόγραφο: «Η συμβολική αντίδραση ορισμένων μαθητών να μη αποδώσουν τιμές στους επισήμους, είναι βέβαιο ότι θα γενικευτεί στις επόμενες παρελάσεις. Είναι ώρα το Υπουργείο Παιδείας την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενο να αποφασίσει κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, που έτσι κι αλλιώς φέρουν βαρύ ιστορικό αρνητικό φορτίο, έχουν επιπρόσθετο κόστος για τις οικογένειες και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές.» Νομίζω ότι σήμερα πολλοί θα συμφωνούσαν με την πρόταση αυτή.
                                                Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                             Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας