Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

δελτία τύπου-Συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς

ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση των Νέων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις μαθητικές παρελάσεις
 
            Οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον θεσμό των μαθητικών παρελάσεων.
            Η Ιστορία δεν πρέπει να υπενθυμίζεται μέσα από «στρατιωτικού τύπου» παρελάσεις  των μαθητών αλλά μέσα από τη σωστή διδασκαλία στα σχολεία.
            Οι Έλληνες έχουμε πλούσια ιστορία που για να διασωθεί αλλά και για να γίνει μάθημα στις επόμενες γενιές χρειάζεται το λίπασμα της γνώσης.
            Η επέτειος της  25ης Μαρτίου πρέπει να τιμάται με εναλλακτικές μορφές εκδηλώσεων  και όχι με άσκοπες και πολυέξοδες παρελάσεις, ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη.
ΘΕΜΑ :
Συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς
 
            Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, συγκροτεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αποτελούμενη από τους εξής βουλευτές:
Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας),  Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών).
            Την σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής κ. Φ.Πετσάλνικο, θα αποστείλει την Δευτέρα 26/3/2012 ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  Φώτης Κουβέλης.
            Η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( Αγίου Κωνσταντίνου 40 – 3ος όροφος) την Δευτέρα 26/3/2012 στις 11πμ.
ΘΕΜΑ :
Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Οδυσσέα Βουδούρη, στη Δημοκρατική Αριστερά
 
Εικόνα έχουν ΝΕΤ, ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤ1
 
 
Η ένταξη του φίλου Οδυσσέα Βουδούρη  στη ΔΗΜ.ΑΡ, στις ιδέες,  στις απόψεις της και στις διεκδικήσεις της είναι μια βαθύτατη πολιτική πράξη. Είναι μια πράξη η οποία γίνεται για λόγους που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με την από κοινού πλέον διεκδίκηση να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση της χώρας.  Προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, αλλά και να υπάρξουν απαντήσεις σε όλα εκείνα που προσδιορίζουν τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. 
Η ένταξη του Οδυσσέα Βουδούρη στη ΔΗΜΑΡ είναι πράξη πολιτική, με την έννοια ότι ενώνει τις δυνάμεις του για να προωθήσουμε τη συγκρότηση και τη σύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης, μέλος πια της ΔΗΜΑΡ, με βάση και τις δικές μας δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών.
Θα δώσουμε μαζί τη μάχη των εκλογών για να αναδείξουμε τις προτάσεις, τις θέσεις, το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ με τον πιο δυναμικό, πειστικό, αλλά και δημοκρατικά ωφέλιμο τρόπο για τη χώρα και την κοινωνία.

ΘΕΜΑ :
Δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για την οικονομία, τις παρελάσεις και το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
 
Εικόνα έχουν ΝΕΤ, ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤ1
 
 
Για την οικονομία, τα νέα μέτρα και την ανεργία
 
«Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα. Ο κοινωνικός ιστός είναι πια τεμαχισμένος. Είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με το δεδομένο είναι τραγικά πρωταγωνιστική η θέση των νέων στα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας.
 
Καινούργια μέτρα απειλούν την ελληνική κοινωνία, μέτρα άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά. Προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση να αναπτυχθεί αυτό το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας».
 
Για το ενδεχόμενο επεισοδίων στις παρελάσεις
 
«Η αγανάκτηση του ελληνικού λαού ας εκφραστεί στις κάλπες»
 
 
Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
 
«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στο τέλος Απριλίου. Κάθε καθυστέρηση και κάθε άλλη επιλογή για παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης τροφοδοτεί μια κατάσταση που έχει σχέση με τη ρευστότητα της πολιτικής και κυρίως με τη ρευστότητα και τον τεμαχισμό της κοινωνίας».
 
 


 
22 / 03 / 2012