Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν.Δράμας: Αντισταθείτε στη διάλυση του νοσοκομείου μας!

Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν.Δράμας: Αντισταθείτε στη διάλυση του νοσοκομείου μας! Επιλεγμένο

14 Μαρ 2012 @ 22:55  | Έγραψε ο Γιάννης Κασάπης
(0 ψήφοι)

14 Μαρ 2012 @ 22:55

Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Γιάννης Κασάπης
χορηγός κατηγορίας: Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας

Μοιραστείτε το άρθρο
GoogleTwitterFacebook

Ενημέρωση προς τους πολίτες του Νομού Δράμας
-  Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις Υπουργών και Υφυπουργών, υποβαθμίζεται και μάλιστα σκόπιμα, μαζί με όλα τα άλλα στη χώρα.
-  Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, άλλοτε καμάρι των επαρχιακών νοσοκομείων, αφέθηκε στην τύχη της και έκλεισε οριστικά, παρ'όλες τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του Υπουργού, που φυσικά ήρθε Κυριακή και όχι Δευτέρα, για να μη δει την πραγματική κατάσταση. Η οποία έχει ως εξής:
-  Τα Επείγοντα, ενώ αντιμετωπίζουν αύξηση προσέλευσης πάνω από 30% λόγω της ενοποίησης των (χρεωκοπημένων) ταμείων, σε λίγο καιρό θα έχουν έναν ιατρό να εφημερεύει για όλο τον Τομέα (π.χ. ένας Χειρουργός για Χειρουργικά, Ορθοπεδικά και Ουρολογικά), όπως το 1979! Από πού προκύπτει αυτό?
-  Από το ότι η κυβέρνηση μείωσε τα κονδύλια για εφημερίες στη Δράμα κατά 27%. Από τα 50 εκατομμύρια της περικοπής πανελλαδικά, το 1 εκατομμύριο το πληρώνει η Δράμα. Αυτό σημαίνει ότι, ή θα “εξαφανιστεί” 1 στους 3 ιατρούς από το πρόγραμμα, ή θα ξενυχτάμε 8 βράδια και θα πληρωνόμαστε για 5. Και ήδη ξενυχτάμε 3 μήνες απλήρωτοι για εφημερίες.
-  Οι εργαζόμενοι, απόφοιτοι Πανεπιστημίων, αφού είδαν τους μισθούς τους να πλησιάζουν το βασικό, τώρα βλέπουν συναδέλφους τους να συνταξιοδοτούνται και να μην αντικαθίστανται. Έτσι, το φορτίο της ούτως ή άλλως αυξημένης εργασίας πέφτει στις πλάτες όλο και λιγότερων, οι οποίοι είναι πλέον στα όριά τους.
-  Αφού μας υποσχέθηκαν τα αυτονόητα, δηλαδή πληρωμή των (ήδη μειωμένων) εφημεριών μέσω τράπεζας κάθε 27 του επόμενου μηνός, αναίρεσαν την υπόσχεσή τους και έβαλαν 7 σημεία ελέγχου των κονδυλίων για τα δεδουλευμένα (!), ώστε να καθυστερεί η πληρωμή έως και 3 μήνες. Τυχαίο? Τέτοιος έλεγχος αν γινόταν στα κοινοτικά κονδύλια και στην εφορία, θα είχαμε μηδενίσει το έλλειμμα!
-  Οι Ιατροί των Κέντρων Υγείας, που με δικά τους έξοδα (βενζίνη κτλ.) γυρίζουν στα χωριά και συνταγογραφούν, τώρα θα πληρώνουν πρόστιμο για κάθε χειρόγραφη συνταγή (!), παρ'όλο που στα Περιφερειακά Ιατρεία δεν υπάρχει όχι υπολογιστής, αλλά ούτε πετρέλαιο θέρμανσης! Έτσι θα είναι οι πρώτοι εργαζόμενοι στον πλανήτη που θα πληρώνουν για να κάνουν τη δουλειά τους.
-  Οι ασθενείς, που κάποτε πήγαιναν στα Κέντρα Υγείας και έβρισκαν 2 ιατρούς, νοσηλεύτρια και οδηγό ασθενοφόρου σε ετοιμότητα να τους εξυπηρετήσουν, τώρα αντιμετωπίζουν το κωμικοτραγικό φαινόμενο να παθαίνουν κάτι δίπλα στο Κ.Υ και αφού δεν υπάρχει οδηγός, να φωνάζουν το ΕΚΑΒ από τη Δράμα.
-  Σε κάποιες ειδικότητες θα εφημερεύουν οι ιατροί της Δράμας εναλλάξ με αυτούς της Καβάλας. Και οι συγχωνεύσεις Κλινικών και Νοσοκομείων είναι προ των πυλών.
-  Μία εταιρεία (η TEVA, που έχει δικαστικές “περιπέτειες” για νοθεία και κακή ποιότητα φαρμάκων στο πρόσφατο παρελθόν) κέρδισε τους μισούς διαγωνισμούς του Δημοσίου για προμήθεια φαρμάκων. Λογικό να είναι η φθηνότερη. Ποιοί θα'ναι τα πειραματόζωα? Εμείς φυσικά. Μάλλον κάποιους θα βόλευε να “εξολοθρεύσουν” μερικές χιλιάδες ασφαλισμένων για να κάνουν οικονομία.
...και μετά ο κόσμος της Δράμας απορεί και εξοργίζεται με τις αναμονές στα ραντεβού, με τις ουρές στα Εξωτερικά Ιατρεία και στα Επείγοντα, με τον έναν Ιατρό για 80 περιστατικά, με τις 2 νοσηλεύτριες για 40 άσθενείς, και τέλος με τη διαφορά που καλείται να πληρώσει από την τσέπη του για τα φάρμακα. Οι καρδιοπαθείς βλέπουν τη συμμετοχή τους από 10% ήδη να έχει πάει στο 25%, οι Διαβητικοί θα πληρώνουν την ινσουλίνη - και όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις πλέον να πληρώνονται από τις (άδειες) τσέπες μας. Αυτοί που ρήμαξαν τα Ταμεία, μας βάζουν να (ξανα) πληρώσουμε για την περίθαλψή μας.
Στο Ρέθυμνο και αλλού, οι πολίτες κατέβηκαν σε διαδήλωση για να υποστηρίξουν το Νοσοκομείο τους, σχηματίζοντας συμβολικά ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από αυτό.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ!
Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν.Δράμας